НСЖУ закликає покарати тих, хто випустив «Зеркало недели. Зазеркалье»

30 Червня 2011
14491
30 Червня 2011
11:51

НСЖУ закликає покарати тих, хто випустив «Зеркало недели. Зазеркалье»

14491
НСЖУ закликає покарати тих, хто випустив «Зеркало недели. Зазеркалье»

Національна спілка журналістів України закликає керівників держави та правоохоронні органи розслідувати появу фальшивої газети «Дзеркало тижня. Україна». Про це йдеться у заяві спілки.

 

«Комусь-таки добре допекла ця газета, що має небідних ворогів, які витрачаються, аби підірвати її авторитет. Все це - марна справа, бо колектив  «Дзеркало тижня. Україна» - високопрофесійний, згуртований, кожен номер видання з нетерпінням чекають читачі. Отож на мишачу вовтузню брудних недоброзичливців можна було б не звернути уваги.  Якби це був перший факт в українській журналістиці. Свого часу у боротьбі з «Сільськими вістями» теж випускали подібні фальшивки, з'являлися аналогічні рептильки  і на місцях - у період різноманітних передвиборчих кампаній», - переконані у НСЖУ.

 

На думку спілки, подібні справи так і не вдалось розкрити, оскільки  керівники держави і правоохоронних органів «не клялися знайти і покарати зловмисників», а журналістська громада не приділяла цим справам належної уваги.

 

«Є примірники підпільної газети, є професіонали розшуку - що, важко визначити, на якому поліграфічному підприємстві виготовлена фальшивка, хто її замовив і оплатив? І притягти до відповідальності і тих, хто замовляв, і тих, хто виготовляв це ганчір'я? Це потрібно не лише заради читачів і доброго імені газети «Дзеркало тижня. Україна» - хоча й це важливо. Це потрібно, аби унеможливити появу подібних рептильок під час парламентської виборчої кампанії наступного року», - йдеться у заяві організації.

 

Нагадаємо, 25 червня розповсюджували газети з логотипом «Дзеркала тижня. Україна». Газети імітують верстку та дизайн відомого видання, але є фейками. У фальшивій газеті надруковані фото головного редактора «Дзеркала тижня. Україна» Юлії Мостової і її чоловіка Анатолія Гриценка, а також декларація про доходи Гриценка, з якої слідує, що його родина має високі статки. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14491
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Хома
4684 дн. тому
Аргументовано заперечити на ці наклепи не можна? Нема чим? Треба знайти автора і показово покарати?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду