detector.media
30.06.2011 11:51
НСЖУ закликає покарати тих, хто випустив «Зеркало недели. Зазеркалье»

Національна спілка журналістів України закликає керівників держави та правоохоронні органи розслідувати появу фальшивої газети «Дзеркало тижня. Україна». Про це йдеться у заяві спілки.

 

«Комусь-таки добре допекла ця газета, що має небідних ворогів, які витрачаються, аби підірвати її авторитет. Все це - марна справа, бо колектив  «Дзеркало тижня. Україна» - високопрофесійний, згуртований, кожен номер видання з нетерпінням чекають читачі. Отож на мишачу вовтузню брудних недоброзичливців можна було б не звернути уваги.  Якби це був перший факт в українській журналістиці. Свого часу у боротьбі з «Сільськими вістями» теж випускали подібні фальшивки, з'являлися аналогічні рептильки  і на місцях - у період різноманітних передвиборчих кампаній», - переконані у НСЖУ.

 

На думку спілки, подібні справи так і не вдалось розкрити, оскільки  керівники держави і правоохоронних органів «не клялися знайти і покарати зловмисників», а журналістська громада не приділяла цим справам належної уваги.

 

«Є примірники підпільної газети, є професіонали розшуку - що, важко визначити, на якому поліграфічному підприємстві виготовлена фальшивка, хто її замовив і оплатив? І притягти до відповідальності і тих, хто замовляв, і тих, хто виготовляв це ганчір'я? Це потрібно не лише заради читачів і доброго імені газети «Дзеркало тижня. Україна» - хоча й це важливо. Це потрібно, аби унеможливити появу подібних рептильок під час парламентської виборчої кампанії наступного року», - йдеться у заяві організації.

 

Нагадаємо, 25 червня розповсюджували газети з логотипом «Дзеркала тижня. Україна». Газети імітують верстку та дизайн відомого видання, але є фейками. У фальшивій газеті надруковані фото головного редактора «Дзеркала тижня. Україна» Юлії Мостової і її чоловіка Анатолія Гриценка, а також декларація про доходи Гриценка, з якої слідує, що його родина має високі статки. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY