Син Януковича хоче заборонити рекламу сигарет

29 Червня 2011
11245
29 Червня 2011
16:53

Син Януковича хоче заборонити рекламу сигарет

11245
Син Януковича хоче заборонити рекламу сигарет

Народний депутат, член фракції Партії регіонів Віктор Янукович виступає за заборону реклами тютюнових виробів. «Повна заборона реклами сигарет дозволить зберегти майбутнє наших дітей», - цитує слова народного депутата його прес-служба.

 

«Особисто я підтримую законодавчу ініціативу народних депутатів, спрямовану на прийняття повної заборони реклами сигарет. Оскільки, після того, як у 2010 році зникла реклама з бігбордів, тютюнові транснаціональні корпорації відразу зайняли ніші, які дозволяють їм продовжувати пропагувати свій продукт, особливо витончено це робиться в супермаркетах та у кіосках, де на рівні дитячих очей розташовані рекламні сигаретні стенди. Як народний депутат і батько вважаю, що повна заборона реклами, спонсорства та стимулювання продажів тютюнових виробів потрібна в першу чергу для того, щоб захистити наших дітей від негативного впливу з боку тютюнової індустрії», - заявив він.

 

Політик вважає, що зникнення реклами сигарет в Україні допоможе зменшити кількість курців, особливо серед підлітків, які починають палити у дуже ранньому віці.

 

Віктор Янукович підкреслив, що заборона реклами тютюнових виробів довела свою ефективність в інших країнах. Саме тому, для нашої держави цей шлях є особливо важливим, особливо в умовах виходу з демографічної кризи. «Однією з причин смертності в Україні є надмірне споживання алкоголю та тютюнокуріння», - зауважив парламентар.

 

Нагадаємо, у процесі підготовки законопроекту № 5164 про повну заборону реклами тютюну до другого читання в Комітеті з питань свободи слова та інформації він був суттєво перероблений: замість загальної заборони реклами тютюну з'явився вичерпний перелік заборон певних видів реклами, зникло обмеження способів подачі інформації про товар у місцях продажу, яка де-факто є рекламою тютюну в торгових точках, із законопроекту зникли згадки про заборону стимулювання продажу тютюну (термін залишився лише в назві).

 

Як писала ТК, законопроект № 5164 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів) був ухвалений у першому читанні 30 листопада 2010 року 303 народними депутатами. Він покликаний обмежити можливості тютюнових компаній рекламувати та стимулювати продаж смертельного продукту, насамперед серед молоді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11245
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду