detector.media
21.06.2011 12:48
«Батьківщина»: жоден із центральних каналів не інформував про добрих аудиторів Тимошенко

Українським телеканалам заборонено розповідати про звіт міжнародних компаній Covington & Burling LLP та BDO, які аналізували порушені проти Юлії Тимошенко кримінальні справи щодо грошей Кіотського протоколу та закупівлі автомобілів «Опель-Комбо». Про це заявила прес-служба партії «Батьківщина» за результатами власного аналізу телеефіру останніх днів.

 

Так, 17 червня у Вашингтоні була проведена прес-конференція представників юридичної компанії Covington & Burling LLP та аудиторської фірми BDO. «Звіт цих компаній свідчив про те, що в результаті ретельного аналізу документів не було знайдено жодної підстави для звинувачення екс-прем\'єр-міністра Юлії Тимошенко щодо Кіотських грошей та "Опелів-Комбо". Порушені кримінальні справи було визнано політично-вмотивованими», - повідомляє прес-служба.

 

«Попри те, що інформаційні агентства та інтернет-видання детально висвітили цю подію, жоден центральний телеканал не розповів про гучні результати розслідування ані в п\'ятницю, ані в суботу, ані в неділю у підсумкових випусках новин. При цьому всі телеканали були повідомлені прес-службою "Батьківщини" про параметри доступу до повної відеоверсії цієї прес-конференції», - наголошують у партії.

 

У понеділок, 20 червня, роз\'яснення щодо подальших дій партії «Батьківщини» у зв\'язку з появою звіту міжнародних експертів давали журналістам заступник голови партії, екс-віце-прем\'єр-міністр Григорій Немиря та народний депутат, адвокат Юлії Тимошенко Сергій Власенко. На прес-конференції, за даними прес-служба партії, були присутні щонайменше 10 телекамер. Утім, жоден телеканал у вечірніх випусках не згадав інформацію, озвучену представниками «Батьківщини».

 

При цьому «псевдоаудитори Trout Cacheris, найняті Януковичем і Азаровим для знищення своїх політичних опонентів за бюджетні мільйони, буквально не злазили з телеекранів», заявляють у «Батьківщині».

 

У партії вважають, що невисвітлення подій навколо звіту Covington & Burling LLP та BDO не є збігом обставин або позицією журналістів. «Очевидно, що заборона висвітлювати невигідні для влади висновки визнаних світом експертів походить з вищих владних кабінетів та спускається безпосередньо на власників телеканалів», - резюмують у «Батьківщині».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY