Луганська ОДТРК позбулася шести годин мовлення, які виставлять на конкурс

16 Червня 2011
20375
16 Червня 2011
20:02

Луганська ОДТРК позбулася шести годин мовлення, які виставлять на конкурс

20375
Ідеться про 18 частот у Луганській області. Відрізки часу – не визначені
Луганська ОДТРК позбулася шести годин мовлення, які виставлять на конкурс

Луганська обласна державна телерадіокомпанія (Луганська ОДТРК) відмовилася від шести годин мовлення на добу, зменшивши загальний обсяг мовлення з 24 годин до 18 годин на добу. Відповідні зміни до ліцензії компанії внесла Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 16 червня, задовольнивши відповідну заяву ОДТРК.

 

Йдеться про ліцензію на мережу з 18 телевізійних каналів у Луганській області. Це одна з найбільших мереж серед ОДТРК (найбільше - 39 частот - має ДТРК «Крим», 25 частот у Миколаївської ОДТРК, 19 - у Черкаської, 18 - у Вінницької, але не всі вони цілодобові).

 

Як уже писала ТК, обласні державні ТРК зменшують обсяги мовлення через нестачу бюджетних коштів. Зазвичай вони відмовляються від мовлення в нічний час, але ліцензій не переоформлюють, сподіваючись на поновлення фінансування і, відповідно, цілодобового мовлення.

 

Тепер шестигодинні відрізки часу на 18 частотах у Луганській області Національна рада виставить на конкурс. «Звичайно, ми не можемо припустити, щоб обмежений частотний ресурс не був задіяний для мовлення. На конкурс виставляються шість годин без відрізків часу мовлення. Після визначення переможця узгоджується сітка мовлення», - повідомив на брифінгу голова Нацради Володимир Манжосов. Це означає, що Луганська ОДТРК може опинитися навіть без прайм-тайму.

 

Як писала ТК, творчі працівники Луганської ОДТРК просять президента, прем'єр-міністра, керівництво області та інших представників влади втрутитися у ситуацію, що склалася на ТРК і звільнити генпродюсера-росіянина. Вони вважають, що генпродюсер ОДТРК В'ячеслав Матвєєв займається «системним руйнуванням» компанії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20375
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду