Працівники Луганської ОДТРК просять владу звільнити генпродюсера-росіянина

16 Червня 2011
16331
16 Червня 2011
17:32

Працівники Луганської ОДТРК просять владу звільнити генпродюсера-росіянина

16331
Працівники Луганської ОДТРК просять владу звільнити генпродюсера-росіянина

Творчі співробітники Луганської обласної телерадіокомпанії просять президента, прем\'єр-міністра, керівництво області та інших представників влади втрутитися у ситуацію, що склалася на ТРК.

 

Як зазначається у їхньому зверненні, що надійшло на адресу «Детектор медіа», вони вважають, що генеральний продюсер ОДТРК В\'ячеслав Матвєєв займається «системним руйнуванням» компанії. Зокрема, він скасував виробництво телепроектів, які «протягом багатьох років були обличчям луганського телебачення», а натомість почав ставити в ефір старі випуски програм. Також «ефір державного телеканалу заполонили різноманітні знахарки, екстрасенси, які, не приховуючись, майже безперервно рекламують свої послуги , за що, напевно, справно розраховуються в готівковій формі з генеральним продюсером».    

 

Також колектив ЛОДТРК з\'ясував, що генеральний продюсер  є «російським піарником та власне громадянином Російської Федерації». Працівники компанії вважають, що через це генпродюсер переформатував концепцію «у бік висвітлення не стільки соціально значущих для області питань, скільки суто політичних, здатних загострити й без цього непросту обстановку в регіоні». «За його прямою вказівкою в передачах суспільно-політичного формату постійно піднімаються такі роз\'єднуючі суспільство питання, як статус російської мови, доцільність федералізації України, зовнішньополітичні перспективи України і так далі», - говориться у зверненні.

 

«Детектор медіа» звернулася за коментарем до генерального директора Луганської ОДТРК Віталія Гаркуші, однак в приймальні телерадіокомпанії зазначили, що пан Гаркуша наразі перебуває у відрядженні. Його заступник Микола Тимошенко зауважив, що керівництво ОДТРК обізнане з такою заявою трудового колективу і наразі розбирається в ситуації. Офіційний коментар щодо відкритого листа пан Тимошенко пообіцяв надати завтра після з’ясування усіх деталей інциденту.

 

Поки публікуємо звернення колективу ОДТРК (повністю):

 

 

Президенту України В.Ф.Януковичу

Прем\'єр-міністру України М.Я.Азарову

Голові Верховної Ради України В.М.Литвину

Голові Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації А.В.Шевченку

 

Голові Національної ради з питань телебачення та радіомовлення України В.А.Манжосову

Голові Держкомітету з телебачення та радіомовлення України Ю.О.Плаксюку

 

Голові Луганської обласної державної адміністрації В.М.Пристюку

Голові Луганської обласної ради В.М.Голенку

 

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ

 

Ми, творчі і технічні працівники Державного об\'єднання Луганська обласна державна телерадіокомпанія, звертаємося до Вас, шановні керівники держави та Луганської області, з останньою надією на справедливе вирішення проблемних питань, які на сьогоднішній день сніжним комом накочуються на нашу телерадіокомпанію та загрожують зруйнувати багатьма роками вибудувану й відлагоджену систему її роботи.

 

За якісь півроку одній людині, яка незрозумілим та, найімовірніше, нелігітимним чином пробилася до керівництва ЛОДТРК, вдалося повністю розбалансувати її роботу, внести розбрат у колись дружний трудовий колектив, посіяти хаос і сум\'яття у творчий процес.

 

Йдеться про генерального продюсера Луганської обласної державної телерадіокомпанії В\'ячеслава Матвєєва. 

 

Ми не дарма взяли в лапки його посаду, оскільки вона не передбачена штатним розписом державної телерадіокомпанії, тому правомірність   призначення одразу ж викликала сумніви у більшості рядових працівників. Однак, генеральний директор ЛОДТРК Віталій Гаркуша, який і представив його нам у січні цього року, був тоді налаштований оптимістично через суттєве зниження рейтингових показників телеканалу виникла необхідність залучити професіонала, здатного вивести його на новий рівень. Такі були його слова.

 

Не так сталося як гадалося. Від першого ж дня своєї роботи в телерадіокомпанії В.Матвєєв почав займатися системним її руйнуванням. Все почалося з того, що В.Матвєєв скасував виробництво багатьох телепрограм, які протягом багатьох років були обличчям луганського телебачення, завойовували багато нагород на різноманітних конкурсах, якими по праву гордилися їх автори. Однак, генеральному продюсеру вони  не сподобалися. За його словами, так телебачення зараз не робиться.

 

Нічого замість них він спродюсувати не зміг, адже просто не здатен. І в ситуації, коли заплановані держзамовленням програми не виробляються, а нових немає, за вказівкою В.Матвєєва в ефір виходять старі програми (дворічної, трирічної давності), але з новими титрами. Спритність рук та багато шахрайства. До того ж, ефір державного телеканалу заполонили різноманітні знахарки, екстрасенси, які, не приховуючись, майже безперервно рекламують свої послуги , за що, напевно, справно розраховуються в готівковій формі з генеральним продюсером.    

 

У подальшому з\'ясувалося, що В.Матвєєв є російським піарником та власне громадянином Російської Федерації, якому напевно байдужа доля не тільки обласного телебачення, а й України взагалі. Ним, зокрема, ведеться переформатування концепцій багатьох програм у бік висвітлення не стільки соціально значущих для області питань, скільки суто політичних, здатних загострити й без цього непросту обстановку в регіоні. За його прямою вказівкою в передачах суспільно-політичного формату постійно піднімаються такі роз\'єднуючі суспільство питання, як статус російської мови, доцільність федералізації України, зовнішньополітичні перспективи України і так далі. Знову ж таки питання до органів влади чи не свідомо громадянин іншої держави розгойдує човен ? Адже при будь-яких негараздах він сяде в літак і відлетить до Москви. А нам з Вами й далі треба буде жити в цій кра їні та ростити наших дітей. То чому він повинен нам вказувати, які проблеми піднімати на обласному телебаченні? Напевно, нам про це краще знати. В області безліч питань, які потребують вирішення від туберкульозу і СНІДу до копанок і водопостачання. То чому цей найманець намагається зіштовхнути нас лбами? 

 

І останнє. За недовгий час роботи в колективі, В.Матвєєв проявив свою абсолютну некомпетентність у багатьох суто телевізійних питаннях, а також своєю грубою та безцеремонною поведінкою по відношенню до підлеглих налаштував практично весь трудовий колектив проти себе. Ним особисто приймаються рішення про звільнення з телерадіокомпанії багатьох професійних кадрів, які протягом багатьох років уособлювали собою луганське телебачення. Натомість вводяться малодосвідчені студентки, яким ще знадобиться не один рік наполегливої праці, щоб досягти професійного рівня своїх попередників. До того ж, за чутками, відбір відбувається не в стінах телекомпанії, а на зйомній квартирі В.Матвєєва і дещо за іншими професійними стандартами.

 

Його непрофесіоналізм також відображається на якості вихідного продукту телекомпанії, яка на даний час стрімко падає. Все частіше в наших ефірах допускаються ляпи та накладки, як результат його невмілого керівництва. Якщо це свавілля не зупинити, процес руйнації телекомпанії може набути незворотного характеру.     

   

Ми свідомо не вказали в цьому зверненні жодної зруйнованої В.Матвєєвим програми, жодного прізвища, щоб тим самим нікому не нашкодити. Але, повірте, викладені у зверненні думки розділяє абсолютна більшість трудового колективу компанії. Багато хто з нас мовчить, адже просто боїться втратити роботу, інші звільняються без зайвого галасу, тому що не бачать перспектив відновлення справедливості.

 

У цій ситуації ми вважаємо, що таке звернення це єдиний шанс на наш захист перед цією людиною.

 

Шановні керівники держави та області! Ми закликаємо Вас стати на наш захист та розв\'язати ситуацію, що склалася на Луганській обласній державній телерадіокомпанії, дати належну оцінку безпрецедентному втручанню іноземного громадянина в реалізацію державної інформаційної політики, звільнити В.Матвєєва з телерадіокомпанії, здійснити комплексну перевірку фінансово-господарської діяльності ЛОДТРК та покарати винних, дії яких супроводжувалися численними порушеннями законодавства та сформували наявну вибухову ситуацію.

 

 Якщо Ви не відреагуєте на наш заклик, незабаром ми ризикуємо втратити телерадіокомпанію.

 

Трудовий колектив ДО ЛОДТРК           

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16331
Коментарі
16
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ОДТРК
4693 дн. тому
Гендиректора своих сотрудников за людей не считают. Забываются они, к сожалению, что такие же наемные работники, как и все. Только падать им больнее, с такими-то зарплатами - по 10 тысяч. И это тогда, когда у творческих профессионалов по 1,5 тысячи. Не нужно о коллективах забывать, ох, не нужно. Взбунтоваться ведь могут.
КРУ
4694 дн. тому
Курдинович, прежде всего прочти акты ревизий КРУ по ОГТРК! И тебе откроется - твое будущее при таких гендиректорах! А оно , такое будущее с нечистыми на руку, тебе надо? Элементарно тырят деньги у государства. Молчать не будем! Воры с партбилетами достали.
ДОН ОГТРК
4694 дн. тому
В данном случае я имею ввиду директора Донецкой ОДТРК Джолоса О.В.
eee
4694 дн. тому
Не знаю, у нас в Кировограде, слава Богу новое руководство не крflет. Да и премии выплачивае. Предыдущее- да,там КРУ тоже что-то нарыло, но старый директор замом в Киеве, его не тронут
ДОН ОГТРК
4694 дн. тому
Категорически согласны, руководители превратили государственное телевидение в частную лавочку для личного обогащения, всеми способами. На этом фоне простые работники, профессионалы, отработавшие по 20-25 лет, нищие. Если новое руководство отставит это без внимания, остается только внутренний переворот. Убрать воров, непрофессионалов, хамье, беззаконие.
ОДТРК
4694 дн. тому
У даному випадку йдеться не про професіоналів, а про керівництво ОДТРК, яке активно розграбовує компані., Плаксюк закривав на це очі, а чи буде злодійство вогнем і мечем карати Курдінович, Є сумніви...
yaska
4694 дн. тому
на будь-якій компанії є професіонали, але, нажаль, вони не обов'язково порядні.
don
4695 дн. тому
Коллеги, наш креативный менеджер, генеральный дирнктор Донецкой ОДТРК Олег джолос пошел еще дальше , он передачи ведет в эфире и представляет как новый, свой новый, проект, а на самом деле это чмо в студию приглашает всех начальников, руководителей и при этом берет деньги с них в карман. На премии денег нет, базу отдыха закрыл, индексацию не платит, и жена его стрижется на студии, у девочек, которым не платит индексацию. Вор, тупой. не образованный
Пласюк
4695 дн. тому
Нестерпне і злочинне діється і в Запорізькій ОДТРК.Матеріали ревізії КРУ СВІДЧАТЬ, що ТРК стала засобом для збагачення ген. директора В. Кузенка. Примітивно гроші за замовні програми привласнюються, а самі такі передачі переводяться до держзамовлення.
Справедливий
4696 дн. тому
Так само знищив Національне радіо пан Аврахов. Він хоч із Кіровоградської області, але прізвище самі бачите яке. Також "професіонал" з філологічною освітою. За один рік роботи він зміг повністю "зруйнувати багатьма роками вибудувану й відлагоджену систему її роботи" Українського радіо. Це долі людей. 85 років радіо існувало, напрацьовано традиції , люди поважалти один одного , це була одна сімя. А що зараз? знищено все. Звільнено 50% пенсіонерів - професіоналів. Взяли на їхнє місце кількох студентів і людей які до радіо ніякого відношення до цього не мали. Отака оптимізація процесу. Ніхто Аврахова не зупинив, ніхто не написав Президенту. А шкода. Пенсіонери - патріоти образилися , а ті хто залишився - побоялися. Аврахов знищив інститут дикторів , якими славилося радіо. Знищує іномовлення. Хто зупинить це, даруйте, неосвідчене бидло нарешті?
Ольга
4696 дн. тому
Пылыпу з конопэль: значит и гнать надо непрофессионала, а не "росиянына". Вы очень далеко зашли в своем сверхукраинстве.
don
4696 дн. тому
Коллеги, читаю и прозреваю - вы как будто писали о нашем "гении" - руководителе Донецкой ОДТРК Джолосе Олеге Вдадимировиче, молодом успешном креативном менеджере, который всего за год убил компанию.Как бы Джолос не отпирался, есть факты, которые никуда не денешь, напримен, акт проверки КРУ и другие документы, говорящие о его руководстве. Последняя фишка http://ostro.org/news/article-191558/,http://ostro.org/news/article-191607/, http://novosti.dn.ua/details/156843/. Почитайте и послушайте нашего , вы не одни, удачи, мужества, стойкости вам.
Редактори ОДТРК
4696 дн. тому
Молодці, що не бояться вголос висловлювати свою думку, боротися за свої права. Працівники ОДТРК України - з ВАМИ!
gtcy
4697 дн. тому
Молодцы луганчане. под зад дурачка
Пилип з конопель
4697 дн. тому
2 ИИИ - Если бы российский гражданин на этой должности оказался профессиональным и опытным телевизионщиком, которого бы назначили не целью кошмарить информационное пространство и коллектив, а дабы реально поднять качественный уровень вещания - то кто бы в Луганске был против, а?
ИИИ
4697 дн. тому
В таком случе прошу очистить наш телеканал от засилья галичан!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду