«Iнтер» вiдмовився вiд планiв реорганiзацiї в ТОВ

15 Червня 2011
14710
15 Червня 2011
15:13

«Iнтер» вiдмовився вiд планiв реорганiзацiї в ТОВ

14710
«Iнтер» вiдмовився вiд планiв реорганiзацiї в ТОВ

АТЗТ «Українська незалежна ТБ-корпорацiя» (телеканал «Iнтер») має намір перетворитися в однойменне приватне акціонерне товариство (АТ) на виконання вимог закону про акцiонернi товариства. Про це пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на повідомлення компанії.

Нагадаємо, раніше на позачергові збори акціонерів 16 серпня 2010 року виносили питання про реорганiзацiю АТЗТ у товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ).

 

За інформацією інформагентства, питання про реорганізацію в АТ акціонери розглянуть на позачергових зборах 5 серпня цього року. Окрiм того, передбачається, що на цих зборах розглянуть зміни у складі органiв управлiння товариства та укладені з державним Укрексiмбанком у квiтнi цього року кредитнi та iпотечнi договори з договорами застави, умови яких не розголошуються.

 

Зазначимо, закон про АТ вимагав вiд усiх закритих i вiдкритих АТ до кiнця квiтня 2011 року реорганiзуватися в публiчнi чи приватнi АТ або вiдмовитися вiд акцiонерної форми власностi.

 

АТЗТ «Українська незалежна ТБ-корпорацiя» входить до медiагрупи U.A. Inter Mediа Group Ltd., якiй опосередковано належить 61% компанiї. Медiагрупi, основним акцiонером якої є глава Служби безпеки України Валерiй Хорошковський, також належить 90% ТОВ «Кiно-ТБ» (телеканал «Ентер Фiльм»), 90% ТОВ «Музика-ТБ» (телеканал «Ентер Музика»), 60% ТОВ «Телевiзiйна служба інформації» (телеканал НТН), 100% телевiзiйних каналiв «К1», «К2», «Мегаспорт», iнформацiйного агентства «Українськi новини». Воно також має iншi медiаактиви в Українi та за кордоном. Окрiм того, акціонерами УНТК є російське ВАТ «Суспільне російське телебачення» - 29%, ТОВ «Пегас телебачення» (Київ) - 10%.


 

Опцiон на купiвлю 50% групи U.A. Inter Media Group Limited iз терміном виконання до середини 2011 року має спiввласник швейцарського газового трейдера RosUkrEnergo (RUE) Дмитро Фiрташ.


 

УНТК у 2009 роцi скоротила чистий дохiд на 28,5% - до 537,51 млн грн, а її чистий збиток становив 296,603 млн грн, тодi як 2008 рiк компанiя завершила з прибутком 55,379 млн грн. У сiчнi-вереснi 2010 року компанія отримала чистий дохiд 388,4 млн грн за чистого збитку 155,3 млн грн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14710
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Владимир
4751 дн. тому
акціонерами УНТК є російське ВАТ «Суспільне російське телебачення» - 29% они уже ну очень издавна называются ОАО Первый канал
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду