На Януковича подали до суду через Дарку Чепак

15 Червня 2011
13221
15 Червня 2011
11:43

На Януковича подали до суду через Дарку Чепак

13221
На Януковича подали до суду через Дарку Чепак

У Печерський суд міста Києва надійшов позов претендентів на посаду прес-секретаря президента України Віктора Януковича, спрямований проти глави держави. Про це пише газета «Дело».

 

Позивач вимагає від президента признати незаконним його указ № 313/2011 від 17 березня про призначення Дарки Чепак прес-секретарем Президента. Одночасно у своїй скарзі він вимагає «прийняти його на роботу на посаду прес-секретаря президента, відшкодування моральної шкоди, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу».

 

Зазначимо, що у судовому визначенні не вказано ім'я позивача, а також підстави, на основі яких він висунув зазначені вимоги на адресу глави держави.

 

Нагадаємо, після обрання Віктора Януковича президентом в 2010 році його адміністрація оголосила конкурс на заміщення вакантної посади прес-секретаря глави держави. 28 лютого 2010 року заступник глави адміністрації президента Ганна Герман повідомила про проведення серед журналістів конкурсу на посаду прес-секретаря президента Януковича.

 

«Ми хочемо, щоб процес відбору був прозорим. Щоб не було, як раніше - коли з'являються якісь призначення, невідомо чому і звідки», - коментувала тоді пані Герман і прогнозувала, що з кандидатом в адміністрації визначаться в «найближчі тиждень-два».

 

Проте в зазначений термін ім'я спікера глави держави названо не було - він з'явився лише через рік, в березні 2011 року. Не виключено, що переможець серед претендентів на посаду прес-секретаря навесні 2010 року все-таки був визначений організаторами конкурсу з адміністрації, але через нез'ясовані причини на посаду так і не вступив, припускає «Дело».

 

Нагадаємо, 17 березня 2011 президент України Віктор Янукович призначив Дарку Чепак своїм прес-секретарем. За словами Дарки Чепак, її призначення - це особисте рішення президента України.

 

Печерський суд Києва поки що залишив за Даркою Чепак посаду прес-секретаря глави держави, відхиливши позов її конкурента. На думку судді, такий позов повинен розглядатися в адміністративному, а не цивільному суді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13221
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
deeeeT
4712 дн. тому
БРАВО ЮРА!!!! СВИРКО, КОНЕЧНО, МУЖЕСТВЕННЫЙ ЧЕЛ. НИЧЕГО НЕ СКАЖЕШЬ
Вовк
4712 дн. тому
Все тайное становиться явным :)) Вот текст определения http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/15709145 А фамилия данного пациента - Свирко Ю.В. Очень известная личность в узких кругах....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду