detector.media
15.06.2011 11:43
На Януковича подали до суду через Дарку Чепак

У Печерський суд міста Києва надійшов позов претендентів на посаду прес-секретаря президента України Віктора Януковича, спрямований проти глави держави. Про це пише газета «Дело».

 

Позивач вимагає від президента признати незаконним його указ № 313/2011 від 17 березня про призначення Дарки Чепак прес-секретарем Президента. Одночасно у своїй скарзі він вимагає «прийняти його на роботу на посаду прес-секретаря президента, відшкодування моральної шкоди, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу».

 

Зазначимо, що у судовому визначенні не вказано ім'я позивача, а також підстави, на основі яких він висунув зазначені вимоги на адресу глави держави.

 

Нагадаємо, після обрання Віктора Януковича президентом в 2010 році його адміністрація оголосила конкурс на заміщення вакантної посади прес-секретаря глави держави. 28 лютого 2010 року заступник глави адміністрації президента Ганна Герман повідомила про проведення серед журналістів конкурсу на посаду прес-секретаря президента Януковича.

 

«Ми хочемо, щоб процес відбору був прозорим. Щоб не було, як раніше - коли з'являються якісь призначення, невідомо чому і звідки», - коментувала тоді пані Герман і прогнозувала, що з кандидатом в адміністрації визначаться в «найближчі тиждень-два».

 

Проте в зазначений термін ім'я спікера глави держави названо не було - він з'явився лише через рік, в березні 2011 року. Не виключено, що переможець серед претендентів на посаду прес-секретаря навесні 2010 року все-таки був визначений організаторами конкурсу з адміністрації, але через нез'ясовані причини на посаду так і не вступив, припускає «Дело».

 

Нагадаємо, 17 березня 2011 президент України Віктор Янукович призначив Дарку Чепак своїм прес-секретарем. За словами Дарки Чепак, її призначення - це особисте рішення президента України.

 

Печерський суд Києва поки що залишив за Даркою Чепак посаду прес-секретаря глави держави, відхиливши позов її конкурента. На думку судді, такий позов повинен розглядатися в адміністративному, а не цивільному суді.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY