Видавництво «Грані-Т» звільняє працівників

8 Червня 2011
13438
8 Червня 2011
14:58

Видавництво «Грані-Т» звільняє працівників

13438
Видавництво «Грані-Т» звільняє працівників

За словами співробітників видавництва «Грані-Т», 6 червня представники керівника компанії Володимира Пузікова зайшли до редакції, попросили вимкнути комп'ютери, після чого повідомили, що видавництво припиняє своє існування. Про це пише «Дело».

 

Вони нібито пояснили це рішення тим, що Володимир Пузіков розчарувався в інвестиційній привабливості видавничого бізнесу та вирішив інвестувати в інші галузі.

 

Водночас видавництво «Грані-Т» на своєму сайті спростувало інформацію про закриття: «Ми дуже любимо наших авторів, читачів, партнерів і те широке коло людей, які стали нашими друзями, тому вважаємо за потрібне спростувати ці плітки і повідомляємо, що видавництво "Грані-Т" аж ніяк не припиняє свою роботу, а просто йде на літні канікули. На цей час у штаті залишиться мінімальна кількість працівників, потрібних для роботи на літо (керуватимуть роботою Олена Мовчан, Іван Андрусяк)».

 

Як доказ того, що робота буде продовжена, видавництво наводить перелік запланованих до випуску видань, а також найближчих презентацій (9 червня в Києві та 13 червня в Харкові).

 

Джерела «Детектор медіа» в редакції розповіли, що 6 червня працівникам несподівано сказали, що видавництво розпускається, а всіх працівників звільняють, і до кінця тижня попросили приїхати забрати трудові книжки.

 

«Нам сказали писати заяви про звільнення за власним бажанням, але пообіцяли звільняти за згодою сторін. Говорили, що буде відшкодована невикористана відпустка та виплачена зарплата за ті дні червня, які ми пропрацюємо», - розповідає джерело ТК у редакції.

 

Однак уже 7 червня, після появи інформації в пресі, декому з працівників сказали, що вони працюватимуть до кінця місяця.

 

Скільки саме людей працює у видавництві «Грані-Т», джерела ТК не можуть сказати, оскільки багато співробітників працюють дистанційно. Приблизно штат оцінюють у 20 осіб.

 

Водночас інше джерело з видавництва називає інформацію про закриття перебільшеною: «Видавництво не закривають, просто відбувається реструктуризація. Це перебільшення у ЗМІ. Видавництво влітку працюватиме у привільненому режимі».

 

«Детектор медіа» намагається отримати коментар у головного редактора видавництва «Грані-Т» Олени Мовчан, однак вона наразі не бере слухавку.

 

Видавництво «Грані-Т» було відкрите в лютому 2006 року. Спеціалізується на дитячій і культурологічній літературі. За більш ніж чотири роки роботи видало понад 300 книг.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13438
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду