Визначено переможців журналістського конкурсу про ліс

7 Червня 2011
8841
7 Червня 2011
15:02

Визначено переможців журналістського конкурсу про ліс

8841
Визначено переможців журналістського конкурсу про ліс

7 червня відбулася фінальна частина Конкурсу «Правозастосування та управління в лісовому секторі України», який з 1 лютого проводився ГО «Детектор медіа» і програмою ENPI-FLEG в Україні.

 

Переможцями й володарями перших чотирьох головних призів (3 тис. грн.) стали:

Ірина Федорів* (за серію репортажів на захист київського лісу);

Максим Головань (за конкурсну роботу «Не рубите мужики, не рубите» про причини і наслідки незаконних рубок ялівцю у АР Крим)

Тетяна Маринова (за конкурсний матеріал «Двойной капкан для президента» про причини та наслідки створення Української спеціалізованої лісової біржи).

Євгена Солонина (за радіопрограму «На експорт Україна вирубає найкращі ліси» про схеми незаконного експорту деревини).

 

*Ірина Федорів обіцяла  витратити свій гонорар на саджанці дерев для  подальшого озеленіння вирубок Коцюбинського лісу, на захисті якого Ірина виступає.

Оцінювання робіт проводилося за рейтинговою системою. Визначаючи переможців, журі, до складу якого увійшли професійні журналісти та лісівники, керувалося такими критеріями, як

- відповідність одній із десяти заявлених тем конкурсу (1-10 балів);

- рівень розкриття теми (виявлення проблеми; збалансованість - наявність позиції всіх сторін конфлікту; неупередженість автора матеріалу; достовірність інформації; посилання на джерела інформації;  пропозиції  сторін конфлікту /автора щодо вирішення проблеми тощо) (1-10 балів);

- доступність для розуміння читачами/глядачами/слухачами (1-10 балів).

 

Організатори зазначають, що розрив між учасниками був украй незначний, але, на жаль, кількість призових місць була обмеженою.

 

Загалом за час конкурсу на адресу оргкомітету надійшло 76 робіт різних форматів з різних регіонів - статті, телесюжети, радіопрограми.

 

Частину найцікавіших робіт (26 конкурсних, дві - поза конкурсом) було відібрано для розміщення сайті «Детектор медіа». Автори цих робіт отримали гонорари від 500 до 700 гривень.

 

Усі 76 робіт, що були надіслані в оргкомітет, можна переглянути на національному сайті ENPI-FLEG в Україні.

 

Підсумковий репортаж із церемонії нагородження читайте згодом на ТК.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8841
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду