Журналіст видання «Новости Донбасса» відмовився від нагороди губернатора

6 Червня 2011
14506
6 Червня 2011
14:11

Журналіст видання «Новости Донбасса» відмовився від нагороди губернатора

14506
Журналіст видання «Новости Донбасса» відмовився від нагороди губернатора

Журналіст інтернет-видання «Новости Донбасса» Віталій Сизов відмовився від грамоти голови Донецької обласної державної адміністрації Анатолія Близнюка, яку той планував вручити панові Сизову 6 червня, в День журналіста. Про це пише сайт «Новости Донбасса».

 

Як написав журналіст у статті «Непонятное награждение от губернатора», «одну з грамот повинні були вручити і мені, але я не зможу її прийняти з рук чиновників, більшість з яких продовжують бачити в пресі «обслуговуючий персонал».

 

«Можна було б навести багато прикладів такої поведінки деяких чиновників, але достатньо обмежитися висловлюваннями вищого керівництва регіону, щоб зрозуміти зручну для деяких представників місцевої влади модель стосунків зі ЗМІ», - пише пан Сизов і наводить список цитат, які на його думку ображають гідність журналістів.

 

Він навів як приклад цитату пана Близнюка: «Коли головний редактор "Жизни" написав скандал, я його покликав. Ну, я, правда, йому сказав так, що, по-моєму, у нього досі руки трусяться. І нехай трусяться».

 

«Після вислуховування таких висловлювань, в якості компенсації 1 раз у рік отримати грамоту "з барського плеча", незрозуміло за якими критеріями вручену було б неправильно. Неправильно було б її отримати з рук влади, яка продовжує політику розпалюванням штучних конфліктів в українському суспільстві», - зазначає Віталій Сизов.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14506
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду