Суд залучив «Обозреватель», «Сегодня» й УНІАН як співвідповідачів за позовом Литвина

2 Червня 2011
18096
2 Червня 2011
13:10

Суд залучив «Обозреватель», «Сегодня» й УНІАН як співвідповідачів за позовом Литвина

18096
Суд залучив «Обозреватель», «Сегодня» й УНІАН як співвідповідачів за позовом Литвина

Васильківський міськрайонний суд Київської області залучив інтернет-видання «Обозреватель», газету «Сегодня» та інформаційну агенцію УНІАН як співвідповідачів за позовом голови Верховної Ради Володимира Литвина до колишнього співробітника президентської охорони Миколи Мельниченка. Цю інформацію «Обкому» «Детектор медіа» підтвердив сам пан Мельниченко.

 

За словами пана Мельниченка, суд задовольнив відповідне клопотання Володимира Литвина. Наступне судове засідання відбудеться 14 червня.

 

Нагадаємо, у своєму позові Володимир Литвин вимагає визнати недостовірною поширену Миколою Мельниченком інформацію про причетність спікера до справи про вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе.

 

У коментарях «Детектор медіа» представники видань наголошували на тому, що надавали слово всім політикам. «Мельниченко є серйозним ньюзмейкером в нашій країні, людиною, яка вплинула на історію України своїми діями. Ми не можемо ігнорувати його позицію і заяви», - сказав головний редактор УНІАНу Олександр Харченко. «Ми не є стороною конфлікту. Політики мають через суд вирішувати між собою проблеми і не втягувати в це ЗМІ», - заявив головний редактор «Сегодня» Ігор Гужва.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18096
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Валерій
4719 дн. тому
Що коїться в країні! Українські суди нині ведуть політику "ЗМІ винні тому що вони є?" Якщо ЗМІ процитувало політика, публічну людину, тощо під час пресухи або розмістило інтерв`ю, відтворивши пряму мову, то вони не несуть відповідальності. А тут якась людина, що потрібна країні позов подала і відразу залучили. А що бути з тим, що про причетність Литвина писали ЗМІ ще у 2003 році? Чому литвин тоді не позивався? А зараз коли суд практично його відмазав - інша справа?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду