Чепак і Лубченко ініціюють тематичні прес-клуби для журналістів

1 Червня 2011
11786
1 Червня 2011
15:30

Чепак і Лубченко ініціюють тематичні прес-клуби для журналістів

11786
Чепак і Лубченко ініціюють тематичні прес-клуби для журналістів

Прес-секретар президента України Дарка Чепак запропонувала Спілці журналістів обговорити з іншими медійними профспілками ініціативу запровадження прес-клубів з актуальних питань медіасфери. Таку пропозицію вона висловила під час зустрічі з головою Національної спілки журналістів України Ігорем Лубченком. Про це йдеться на сайті президента України.

 

Як зазначається у повідомленні, зібрання можуть відбуватися на постійній основі, щоб проблеми «не встигали застаріти, а влада могла оперативно на них реагувати».

 

Під час зустрічі речник глави держави та керівник НСЖУ обговорили ситуацію зі свободою слова в Україні, а власне - факти, викладені у відкритому листі НСЖУ. 

 

Нагадаємо, у своєму відкритому листі до президента Ігор Лубченко перерахував 11 фактів із роботи українських ЗМІ, які оцінює як доказ існування проблем зі свободою слова в Україні.

 

Серед них: вимкнення кабельного черкаського телеканалу «Антена-плюс», звільнення керівника Чернівецької ОДТРК Михайла Калініченка, конфлікт між редакцією сахновщинської районної газети «Колос» і районною радою (Харківська область), конфлікт редакції роздільнянської районної газети «Вперед» із засновниками (Одеська область), звільнення директора Нікопольського КП «Телерадіокомпанія "Південна зоря"» Володимира Глядченка, конфлікт між редакцією славутської міськрайонної газети «Трудівник Полісся» і міським головою (Хмельницька область), тиск на газету «Білопільщина» з боку райради  (Сумська область), відсутність перерахунку пенсій колишнім працівникам газети «Обрії Ізюмщини» (Харківська область), ненадання газеті «Овруцький голос» фінансової підтримки, передбаченої місцевими органами влади (Житомирська область), тиск місцевої влади на газету «Оржицькі вісті» (Полтавська область), звільнення керівника Національної радіокомпанії України Віктора Набруска.

 

Отримавши листа, Дарка Чепак запросила Ігоря Лубченка на розмову.

 

Як ідеться у повідомленні, за годинну зустрічі прес-секретар президента і керівник НСЖУ обговорили кожен із викладених у листі фактів. «Тепер ми з'ясуємо вичерпну інформацію щодо всіх цих фактів на місцях, аби скласти для себе повну картину. Далі - будемо реагувати та шукати шляхи вирішення кожної ситуації», - запевнила Дарка Чепак

 

Сторони домовилися під час наступної зустрічі (наприкінці червня) обговорити те, що з'ясує прес-секретар, і скласти план наступних заходів.  

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11786
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду