Працівників української редакції іномовлення НРКУ терміново змушують переводитися на інші посади

1 Червня 2011
14935
1 Червня 2011
14:32

Працівників української редакції іномовлення НРКУ терміново змушують переводитися на інші посади

14935
Працівників української редакції іномовлення НРКУ терміново змушують переводитися на інші посади

Вище керівництво Національної радіокомпанії України (НРКУ) вимагає від частини працівників української редакції Всесвітньої служби радіомовлення України (ВСРУ) якнайшвидше перевестися на запропоновані їм посади в інші підрозділи НРКУ. Про це ТК повідомили працівники української редакції ВСРУ, яку ліквідовує НРКУ.

 

«Перебуваючи в умовах такого тиску, люди залякані і деморалізовані, адже в разі розвитку подій не на користь української редакції, вони можуть опинитися на вулиці», - йдеться в повідомленні.

 

Це відбувається після того, як голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк 30 травня заявив про наказ про призупинення реорганізації редакції. Українська редакція чекала наказу протягом двох діб, тимчасом як безрезультатно намагалася дістати коментар Держкомтелерадіо.

 

У Держкомтелерадіо «Детектор медіа» повідомили, що наказ уже підписаний і невдовзі буде оприлюднений на офіційному сайті.

 

Як повідомляла ТК, 25 травня згідно з наказом про оптимізацію роботи НРКУ українська редакція ВСРУ припинила мовлення на зарубіжні країни. Натомість у рамках Дирекції інформаційного мовлення НРКУ створена редакція мовлення на закордон, яку очолив Михайло Білецький.

 

Світовий конгрес українців попросив українську владу скасувати рішення про припинення мовлення української редакції ВСРУ, яка є важливим джерелом інформації для діаспори. Відповідний лист конгрес надіслав 26 травня президенту Вікторові Януковичу, прем'єр-міністру Миколі Азарову, голові Верховної Ради Володимиру Литвину, голові Держкомтелерадіо Юрію Плаксюку.

 

30 травня Юрій Плаксюк заявив, що підписав наказ про призупинення ліквідації української редакції ВСРУ.

 

Раніше ТК повідомляла про наміри НРКУ ліквідувати українську редакцію ВСРУ. На думку генерального директора НРКУ Тараса Аврахова, ця редакція «дублює функції трьох програм Українського радіо». Водночас мовлення румунської, англійської та німецької редакції збережене.

 

Нагадаємо, з початку року ВСРУ припинила ефірне мовлення за браком коштів та залишилася тільки в інтернеті і на супутнику. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14935
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ВСРУ
4702 дн. тому
Ця інформація не відповідає дійсності. Нікого не змушують переходити зі ВСРУ. А про М. Г. - не знаю... Керівники ВСРУ переважно пенсіонери, які не вміють користуватися комп"ютером.
Платон
4702 дн. тому
Української редакції в ефірі ще не з"явилася. Цікаво, а куди спрямували кошти держзамовлення на виробництво та розповсюдження програм для українців за кордоном?
мимо проходящий
4702 дн. тому
"... можуть опинитися на вулиці"... А поработать не пробовали? Если вы чего-то стоите (а не только "дыма нагоняете"), то с каких таких причин вам на улице оказываться??? А если вы только привыкли, что плакаться, понты гонять перед начинающими, считать себя "вершителями судеб" и так далее - то таким там самое место. Чи це неправда, а М.Г.???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду