Діаспора просить не закривати українську редакцію іномовлення НРКУ

27 Травня 2011
9616
27 Травня 2011
12:56

Діаспора просить не закривати українську редакцію іномовлення НРКУ

9616
Діаспора просить не закривати українську редакцію іномовлення НРКУ

Світовий конгрес українців (СКУ) просить українську владу скасувати рішення про припинення мовлення української редакції Всесвітньої служби радіомовлення України (ВСРУ), яка є важливим джерелом інформації для діаспори. Відповідний лист конгрес надіслав 26 травня президенту Вікторові Януковичу, прем'єр-міністру Миколі Азарову, голові Верховної Ради Володимиру Литвину, голові Держкомтелерадіо Юрію Плаксюку.

 

У листі українська діаспора висловила свою стурбованість розпорядженням генерального директора Національної радіокомпанії України (НРКУ) Тараса Аврахова припинити мовлення української редакції ВСРУ і закликала скасувати це рішення.

 

СКУ заявив, що ВСРУ здійснює мовлення українською мовою, забезпечуючи понад 20-мільйонну українську діаспору програмами національного характеру про України та про життя українців за кордоном.

 

«Щоденно поширюючи матеріали на українську тематику, Українська редакція Всесвітньої служби радіомовлення задовольняє інформативні та духовні потреби світового українства, яке є невід'ємною частиною українського народу, та цим самим сприяє його консолідації і формуванню в світі образу України як європейської держави з величезним інтелектуальним, науково-технологічним і освітнім потенціалом», - сказано в листі.

 

Представники діаспори також звернули увагу на ряд нормативних актів України, які стверджують необхідність задоволення національно-культурних і мовних потреб українців за межами країни.

 

Нагадаємо, 25 травня згідно з наказом про оптимізацію роботи НРКУ українська редакція ВСРУ припинила мовлення на зарубіжні країни. Натомість у рамках Дирекції інформаційного мовлення НРКУ створена редакція мовлення на закордон, яку очолив Михайло Білецький.

 

Раніше ТК повідомляла про наміри НРКУ ліквідувати українську редакцію ВСРУ. На думку генерального директора НРКУ Тараса Аврахова, ця редакція «дублює функції трьох програм Українського радіо». Водночас мовлення румунської, англійської та німецької редакції збережене.

 

Нагадаємо, з початку року ВСРУ припинила ефірне мовлення за браком коштів та залишилася тільки в інтернеті і на супутнику. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9616
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду