detector.media
01.06.2011 14:32
Працівників української редакції іномовлення НРКУ терміново змушують переводитися на інші посади

Вище керівництво Національної радіокомпанії України (НРКУ) вимагає від частини працівників української редакції Всесвітньої служби радіомовлення України (ВСРУ) якнайшвидше перевестися на запропоновані їм посади в інші підрозділи НРКУ. Про це ТК повідомили працівники української редакції ВСРУ, яку ліквідовує НРКУ.

 

«Перебуваючи в умовах такого тиску, люди залякані і деморалізовані, адже в разі розвитку подій не на користь української редакції, вони можуть опинитися на вулиці», - йдеться в повідомленні.

 

Це відбувається після того, як голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк 30 травня заявив про наказ про призупинення реорганізації редакції. Українська редакція чекала наказу протягом двох діб, тимчасом як безрезультатно намагалася дістати коментар Держкомтелерадіо.

 

У Держкомтелерадіо «Детектор медіа» повідомили, що наказ уже підписаний і невдовзі буде оприлюднений на офіційному сайті.

 

Як повідомляла ТК, 25 травня згідно з наказом про оптимізацію роботи НРКУ українська редакція ВСРУ припинила мовлення на зарубіжні країни. Натомість у рамках Дирекції інформаційного мовлення НРКУ створена редакція мовлення на закордон, яку очолив Михайло Білецький.

 

Світовий конгрес українців попросив українську владу скасувати рішення про припинення мовлення української редакції ВСРУ, яка є важливим джерелом інформації для діаспори. Відповідний лист конгрес надіслав 26 травня президенту Вікторові Януковичу, прем'єр-міністру Миколі Азарову, голові Верховної Ради Володимиру Литвину, голові Держкомтелерадіо Юрію Плаксюку.

 

30 травня Юрій Плаксюк заявив, що підписав наказ про призупинення ліквідації української редакції ВСРУ.

 

Раніше ТК повідомляла про наміри НРКУ ліквідувати українську редакцію ВСРУ. На думку генерального директора НРКУ Тараса Аврахова, ця редакція «дублює функції трьох програм Українського радіо». Водночас мовлення румунської, англійської та німецької редакції збережене.

 

Нагадаємо, з початку року ВСРУ припинила ефірне мовлення за браком коштів та залишилася тільки в інтернеті і на супутнику. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY