Колесніков пообіцяв, що через 10 днів журналістам дозволять знімати на вокзалі і в метро

30 Травня 2011
11068
30 Травня 2011
18:26

Колесніков пообіцяв, що через 10 днів журналістам дозволять знімати на вокзалі і в метро

11068
Колесніков пообіцяв, що через 10 днів журналістам дозволять знімати на вокзалі і в метро

Журналістам дозволять проводити зйомки на території київського метро та центрального залізничного вокзалу протягом 10 днів. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України з питань «Євро 2012», міністр інфраструктури України Борис Колесніков на прес-конференції 30 травня, пише РБК-Україна.

 

«Через 10 днів ми скасуємо цю постанову, а щодо аеропортів, то і за кордоном на території аеропортів в технічних зонах зйомку проводити не можна без дозволу авіаційної влади», - сказав пан Колесніков.

 

Як повідомляла ТК, 25 травня знімальну групу ТСН, яка проводила зйомки на привокзальній площі поблизу метро «Вокзальна», оточила група невідомих у камуфляжній формі, які не представившись, забороняли проводити зйомку та намагалися відібрати камеру. Лейтенант міліції, який прибув на місце події сказав, що тротуар на вокзальній площі є стратегічним об'єктом і зйомка тут заборонена.

 

За тиждень до цього, 19 травня, в Донецьку журналісту газети «Комсомольская правда» заборонили знімати автовокзал, через що в нього виник конфлікт з начальником охорони автовокзалу «Західний». А раніше у Харкові польського журналіста змусили видалити фото харківського метрополітену, який є стратегічним об'єктом. Тоді директор турніру «Євро-2012» в Україні Маркіян Лубківський сказав, що український оргкомітет із підготовки «Євро-2012» в Україні має намір ініціювати скасування заборони на фото- та відеозйомку в метрополітені.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11068
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду