На знімальну групу «1+1» напали біля столичного вокзалу

26 Травня 2011
18105
26 Травня 2011
11:14

На знімальну групу «1+1» напали біля столичного вокзалу

18105
Невідомі вибивали камеру, міліціонер не допоміг
На знімальну групу «1+1» напали біля столичного вокзалу

Знімальну групу ТСН, яка проводила зйомки 25 травня на привокзальній площі поблизу метро «Вокзальна», оточила група невідомих у камуфляжній формі, які не показали документів і не представилися. Один з молодиків намагався вибити камеру з рук оператора, інший затуляв об'єктив руками. Про це повідомили у вечірньому випуску ТСН на «1+1» 25 травня.

 

У редакції ТСН «Детектор медіа» повідомили, що інцидент стався із журналістом Мирославом Отковичем та оператором Сергієм Щекочіхіним.

 

Вони звернулися по допомогу до представника міліції. Втім, це не допомогло, тому що правоохоронець, який прибув на місце події, не представився і не показав документів. Лейтенант заявив, що тротуар поруч з метро - стратегічний об'єкт, і знімати тут заборонено, хоча норму закону, яку порушили журналісти, міліціонер не зміг назвати. Крім того правоохоронець відмовився реагувати на нові спроби вибити телекамеру з рук оператора.

 

 

Як повідомив ТК шеф-редактор ТСН Сергій Попов, телеканал направив запит до правоохоронних органів щодо правомірності дій представника міліції, але відповіді ще не отримав.

 

Керівник Центру громадських зв'язків Головного управління МВС у місті Києві Володимир Поліщук у коментарі ТК зазначив, що справді залізничний вокзал є стратегічним об'єктом, тому всі зйомки в цьому районі треба узгоджувати. «Ми з'ясуємо, чи це був представник столичної міліції. Це міг бути правоохоронець із Солом'янського райвідділу, а міг бути з транспортної міліції», - сказав Володимир Поліщук, пообіцявши якомога швидше відповісти на запит ТК.

 

Нагадаємо, нещодавно в Донецьку журналісту газети «Комсомольская правда» заборонили знімати автовокзал, через що в нього виник конфлікт з начальником охорони автовокзалу «Західний». А раніше у Харкові польського журналіста змусили видалити фото харківського метрополітену, який є стратегічним об'єктом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18105
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
арт
4720 дн. тому
а вот кто-то может сказать, каким законом опредлено, что роизводить съемку на стратегических объектах производить нельзя? да и вообще, что такое стратегичский объект? насколько мне известно, данная ситуация - чистой воды произвол. И любые пообного рода ограничения, мяко говоря сомнительны с правовой точки зрения. Если вы не шпион, конечно :)
TVoreц
4721 дн. тому
Не знаю как обстоят дела в Украине, но в РФ "РЖД - территория незаконно запрещенной фотографии" http://zyalt.livejournal.com/372972.html Война давным давно закончилась.
myrko
4724 дн. тому
двояка ситуація. З одного боку будь-який телевізійник знає, що там знімати не можна. Ми теж приїжджали без дозволу, але коли почали виганяти спокійно перемістились на проїжджу частину. Метр-туди метр-сюди нічого не міняв (принаймі у нашому випадку). А з іншого боку охорона там справді неадекват.
102
4725 дн. тому
На вокзале всем заправляет мафиозный жлобятник с великим самомнением и инициативой.Совершенно не ориентируясь в возможностях современной съёмочной техники ,кидаются только на штатив , микрофон и размер камеры.На шпионов им плевать.Боятся только материалов, критикующих и раскрывающих вокзальную мафию. А её на вокзале видно невооруженным взглядом и на каждом шагу.
EURONEWS
4725 дн. тому
КОЛЛЕГИ, ЕСТЬ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗАВАЛИТЬ УКРЗАЛИЗНЫЦЮ ИНФОРМ-ЗАПРОСАМИ. МОЛ, ЧТО ЗА ФИРМА ОХРАНЯЕТ ВОКЗАЛ, СКОЛЬКО ДЕНЕГ ИМ ПЛАТЯТ, ОТДАВАЛИ ИМ ПРИКАЗ БИТЬ ЖУРНАЛИСТОВ ? ЕСЛИ ДА ТО КТО ? ПУСТЬ ОТПИСЫВАЮТСЯ, ЕСЛИ БЫДЛО НА РАБОТУ НАНЯЛИ. ОНИ ЕЩЕ И ЖЕНЩИН КСТАТИ НАСИЛУЮТ, В РАСХОД ИХ НАДО...
Коко
4725 дн. тому
Ну там ситуация чуть другая... Можно было сойти с бровки на 50 см на парковку и снимать сколько душе угодно, потому как !!!тротуар еще является территорией вокзала... А по 102 правильно. Потому как тот мент, что подошел он работает в транспортной милиции, на вокзале, и обижать своих пацанов на побегушках не будет...
EURONEWS
4725 дн. тому
Дело не в стратегическом объекте. Тротуар возле метро Вокзальная им точно не является. Дело в том что в частной охране очень много махрового быдла. В этой ситуации нужно было набрать 102. Наряд бы приехал и оформил уродов. И второе - ребята ну зачем нам оружие разрешили носить. Пора отстрелить парочке подобных уродов яйца. Другие будут боятся да и быдла меньше будет плодится.
Странные
4725 дн. тому
Слушайте,любой шеф-редактор с опытом знает,чтобы снимать около вокзала и близлежайщей территории нужно специально разрешение.Это факт.Странно,что такой канал ,как 1+1 этого не знал.
Ясно чья!
4725 дн. тому
Одного из 450-ти идиотов со справкой.
Коко
4725 дн. тому
Это дибилы из охранки Киевпаса - частная фирма!! Журналистам 1+1 настоятельно рекомендую провести журналистское расследование о том чья это контора, каким образом она там появилась и почему многие годы уже там работает..... От того что узнаете, офигеете!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду