Лукашенко хоче прибрати російські ЗМІ з Білорусі

27 Травня 2011
10758
27 Травня 2011
17:01

Лукашенко хоче прибрати російські ЗМІ з Білорусі

10758
«Зробіть все, щоб ці ЗМІ більше не були присутні на нашій території»
Лукашенко хоче прибрати російські ЗМІ з Білорусі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко захотів закрити ЗМІ, зокрема російські, які, на його думку, «нагнітають ажіотаж на споживчому і валютному ринку», зокрема в питанні девальвації в Білорусі, повідомляє tsn.ua.

 

За його словами, саме російські ЗМІ створюють «найбільше істерії» навколо цих питань.

 

«Я спостерігаю і за нашими, перш за все іноземними, що тут завдяки Адміністрації президента стали пануючими засобами масової інформації, і за закордонними. На другому місці - наші, які видаються тут. Я їх не називаю, щоб не створювати їм рейтинг, але зробіть все, щоб ці ЗМІ більше не були присутні на нашій території», - заявив президент Білорусі.

 

«І не тому, що ми хочемо закрити (їм) рота. Ні. Підкреслюю, я за ними уважно спостерігав, весь ажіотаж почався звідти», - додав він.

 

Також президент процитував останні публікації деяких ЗМІ. «Візьмемо найбільш розбещені - російські засоби масової інформації. Зокрема, мені дорікають у тому, що я терміново залишив країну і втік. Мається на увазі відрядження до Казахстану. Вони навіть забули, що подібні відрядження плануються за рік, та й куди не біжи, все одно доведеться повертатися в країну», - сказав він.

 

«Рахують, скільки ми втратили в економіці в результаті девальвації. Нарікають, що ми будемо шантажувати Росію. Не знаю, які у нас важелі, щоб шантажувати величезну країну», - зауважив він.

 

«Ну і висновок: Лукашенко привітав Саакашвілі і братній грузинський народ з днем незалежності. І на обох обрушилася революційна хвиля, яка розвалила міфи, які випещувалися роками, і ми опинилися братами по долі», - резюмував президент Білорусі.

 

Як відомо, 23 травня Білорусь офіційно девальвувала курс національної валюти, хоча білоруський рубль похитнувся ще напередодні президентських виборів у грудні 2010, коли були підвищені зарплати у бюджетній сфері.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10758
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
4708 дн. тому
З України теж варто погнати крeмлівський рупор, тобто російські ЗМІ.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду