detector.media
27.05.2011 17:01
Лукашенко хоче прибрати російські ЗМІ з Білорусі
«Зробіть все, щоб ці ЗМІ більше не були присутні на нашій території»

Президент Білорусі Олександр Лукашенко захотів закрити ЗМІ, зокрема російські, які, на його думку, «нагнітають ажіотаж на споживчому і валютному ринку», зокрема в питанні девальвації в Білорусі, повідомляє tsn.ua.

 

За його словами, саме російські ЗМІ створюють «найбільше істерії» навколо цих питань.

 

«Я спостерігаю і за нашими, перш за все іноземними, що тут завдяки Адміністрації президента стали пануючими засобами масової інформації, і за закордонними. На другому місці - наші, які видаються тут. Я їх не називаю, щоб не створювати їм рейтинг, але зробіть все, щоб ці ЗМІ більше не були присутні на нашій території», - заявив президент Білорусі.

 

«І не тому, що ми хочемо закрити (їм) рота. Ні. Підкреслюю, я за ними уважно спостерігав, весь ажіотаж почався звідти», - додав він.

 

Також президент процитував останні публікації деяких ЗМІ. «Візьмемо найбільш розбещені - російські засоби масової інформації. Зокрема, мені дорікають у тому, що я терміново залишив країну і втік. Мається на увазі відрядження до Казахстану. Вони навіть забули, що подібні відрядження плануються за рік, та й куди не біжи, все одно доведеться повертатися в країну», - сказав він.

 

«Рахують, скільки ми втратили в економіці в результаті девальвації. Нарікають, що ми будемо шантажувати Росію. Не знаю, які у нас важелі, щоб шантажувати величезну країну», - зауважив він.

 

«Ну і висновок: Лукашенко привітав Саакашвілі і братній грузинський народ з днем незалежності. І на обох обрушилася революційна хвиля, яка розвалила міфи, які випещувалися роками, і ми опинилися братами по долі», - резюмував президент Білорусі.

 

Як відомо, 23 травня Білорусь офіційно девальвувала курс національної валюти, хоча білоруський рубль похитнувся ще напередодні президентських виборів у грудні 2010, коли були підвищені зарплати у бюджетній сфері.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY