Начальник московської поліції наказав підлеглим поважати журналістів

9 Березня 2012
7532
9 Березня 2012
13:25

Начальник московської поліції наказав підлеглим поважати журналістів

7532
Колокольцев каже, що присутні на масових акціях журналісти, виконують дуже потрібну і важливу роботу для суспільства
Начальник московської поліції наказав підлеглим поважати журналістів

Ігнорування поліцейськими документів, що посвідчують діяльність журналістів, буде розцінюватися як надзвичайна подія, а винні будуть притягуватися до відповідальності. Про це заявив начальник московської поліції Володимир Колокольцев, повідомляє сайт Спілки журналістів Росії.


«Колокольцев категорично вимагав від керівництва терміново провести раз'яснювальну роботу зі співробітниками, які задіяні при проведенні масових заходів», - йдеться у заяві прес-служби столичної поліції. Колокольцев наказав нагадати «кожному співробітнику, що представники ЗМІ, які присутні на масових акціях, виконують дуже потрібну і важливу роботу для суспільства».


Головний редактор радіостанції «Коммерсант FM» Дмитро Солопов, який раніше вимагав від Колокольцева пояснень у зв'язку з побиттям журналістки Уляни Малашенко під час розгону акції на Луб'янці, заявив, що задоволений відповіддю Колокольцева. «Ми отримали відповідь. Тепер кожний поліцейський у Москві знає, що будь-яка некоректна поведінка стосовно журналіста означатиме пряме порушення розпорядження начальника ГУВС Москви. Генерал Володимир Колокольцев довів, що для нього закон і репутація не порожні слова. За що дякую йому особисто і від імені усіх журналістів нашої редакції, думаю, і не тільки нашої», - написав Солопов на своїй сторінці у Facebook.


Раніше, 5 березня під час мітингу на Пушкінській площі силовики жорстоко розігнали людей з використанням їдкого газу, застосували силу і до журналістів. Декілька осіб отримали травми. Того ж дня на Луб'янці поліція розігнала протестну акцію, при цьому окрім кореспондента «Коммерсантъ FM» були побиті співробітник «Московских новостей» Павло Нікулін та інші журналісти.


7 березня Володимир Путін заявив, що поліцейські 5 березня нікого не били, хоча низка мітингувальників домагалася, щоб до них застосували силу. «Дуже професійно діяли. Нікого не били, спецзасобів не застосовували», - сказав Путін. На зауваження про побитих журналістів Путін відповів, що «були і представники ЗМІ, яких поліцейські врятували».


«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7532
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду