ГПУ покарала чиновника за недотримання закону «Про доступ до публічної інформації»

26 Травня 2011
5347
26 Травня 2011
11:21

ГПУ покарала чиновника за недотримання закону «Про доступ до публічної інформації»

5347
ГПУ покарала чиновника за недотримання закону «Про доступ до публічної інформації»

Генпрокуратура внесла перший припис щодо дотримання вимог закону «Про доступ до публічної інформації». Про це повідомляє відділ зв'язків із засобами масової інформації ГПУ.

 

Генпрокуратура перевірила дотримання вимог закону у діяльності Держслужби фінансового моніторингу. Як зазначається, відповідно до вимог закону служба є розпорядником інформації. Закон на розпорядників інформації покладає обов'язки щодо забезпечення права кожного на доступ до публічної інформації.

 

«Усупереч вимогам закону у службі до цього часу не визначено спеціальний структурний підрозділ або посадову особу, які організують у встановленому порядку доступ до публічної інформації та спеціальні місця для роботи запитувачів», - йдеться у повідомленні.

 

Крім того, служба не оприлюднила порядок складання, подання запиту на інформацію про систему обліку, види інформації, яку цей державний орган зберігає.

 

З огляду на виявлені порушення, Генпрокуратура 23 травня внесла припис керівнику Держфінмоніторингу з вимогою їх усунути. Зазначимо, що Держслужбу фінансового моніторингу наразі очолює Сергій Гуржій.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5347
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду