Комітет свободи слова підтримує заборону реклами та прямих ефірів ворожок і знахарів

19 Травня 2011
15232
19 Травня 2011
11:10

Комітет свободи слова підтримує заборону реклами та прямих ефірів ворожок і знахарів

15232
А також підтримує ідентифікацію соціальної реклами
Комітет свободи слова підтримує заборону реклами та прямих ефірів ворожок і знахарів

Комітет з питань свободи слова та інформації підтримав законопроект № 8371 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо захисту населення та інформаційного простору від негативного впливу, який передбачає заборону на телебаченні та в друкованих ЗМІ реклами послуг знахарів, чаклунів і ворожок, а також надання окультно-містичних послуг у прямому ефірі.

 

Нагадаємо, цей проект внесений до Верховної Ради Павлом Унгуряном, Євгеном Царьковим та іншими народними депутатами. У його перехідних положеннях є пропозиція до Кабінету Міністрів розглянути питання, щодо доцільності знаходження в Державному класифікаторі таких професій, як «астрологи та ворожки»; «ворожки та хіроманти».

 

На засіданні Комітету 18 травня народні депутати дискутували не щодо медійних аспектів закону, а щодо класифікатора професій. Віктор Уколов зазначив, що населення України потрібно захищати від впливу ворожок та хіромантів, тому їх треба вилучити з класифікатора професій. Натомість Юрій Стець пропонував відхилити цей законопроект, оскільки ці професії все одно існують.

 

У результаті голосування більшістю голосів профільний Комітет рекомендував Верховній Раді прийняти цей законопроект за основу.

 

Нагадаємо, проект подано на заміну законопроекту № 6299 яким пропонувалося заборонити в Україні пропаганду діяльності екстрасенсів, знахарів, ворожок та хіромантів. Нагадаємо, проти законопроекту № 6299 виступили телеканали, зокрема СТБ. Зрештою, документ був відхилений.

 

Окрім цього проекту, Комітет також рекомендував парламенту ухвалити у другому читанні та в цілому проект закону про внесення змін до закону «Про рекламу» щодо ідентифікації соціальної реклами та регулювання окремих видів рекламної діяльності політичних партій та громадських організацій (№ 3002), внесений Оленою Кондратюк та Олегом Зарубінським.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15232
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду