detector.media
19.05.2011 11:10
Комітет свободи слова підтримує заборону реклами та прямих ефірів ворожок і знахарів
А також підтримує ідентифікацію соціальної реклами

Комітет з питань свободи слова та інформації підтримав законопроект № 8371 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо захисту населення та інформаційного простору від негативного впливу, який передбачає заборону на телебаченні та в друкованих ЗМІ реклами послуг знахарів, чаклунів і ворожок, а також надання окультно-містичних послуг у прямому ефірі.

 

Нагадаємо, цей проект внесений до Верховної Ради Павлом Унгуряном, Євгеном Царьковим та іншими народними депутатами. У його перехідних положеннях є пропозиція до Кабінету Міністрів розглянути питання, щодо доцільності знаходження в Державному класифікаторі таких професій, як «астрологи та ворожки»; «ворожки та хіроманти».

 

На засіданні Комітету 18 травня народні депутати дискутували не щодо медійних аспектів закону, а щодо класифікатора професій. Віктор Уколов зазначив, що населення України потрібно захищати від впливу ворожок та хіромантів, тому їх треба вилучити з класифікатора професій. Натомість Юрій Стець пропонував відхилити цей законопроект, оскільки ці професії все одно існують.

 

У результаті голосування більшістю голосів профільний Комітет рекомендував Верховній Раді прийняти цей законопроект за основу.

 

Нагадаємо, проект подано на заміну законопроекту № 6299 яким пропонувалося заборонити в Україні пропаганду діяльності екстрасенсів, знахарів, ворожок та хіромантів. Нагадаємо, проти законопроекту № 6299 виступили телеканали, зокрема СТБ. Зрештою, документ був відхилений.

 

Окрім цього проекту, Комітет також рекомендував парламенту ухвалити у другому читанні та в цілому проект закону про внесення змін до закону «Про рекламу» щодо ідентифікації соціальної реклами та регулювання окремих видів рекламної діяльності політичних партій та громадських організацій (№ 3002), внесений Оленою Кондратюк та Олегом Зарубінським.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY