Синоптик скритикував владу у прямому ефірі

18 Травня 2011
23411
18 Травня 2011
11:58

Синоптик скритикував владу у прямому ефірі

23411
Українське Національне радіо припинило трансляцію прямих включень з Укргідрометцентру. Це сталося по тому, як представниця центру розкритикувала ситуацію в країні в прямому ефіру
Синоптик скритикував владу у прямому ефірі

Прогнози погоди виходили в прямому ефірі впродовж кількох десятків років. Однак тепер випускові редактори будуть попередньо прослуховувати та редагувати всі матеріали від гідрометцетнру. Таке рішення ухвалили після прямого включення начальника відділу метеорологічних прогнозів Людмили Савченко 12 травня.

 

Почавши свій виступ зі слів про красу природи, вона перейшла до критики ситуації в країні:

«Не можна залишатися байдужим до цієї краси, що доповнюються ніжними запахами бузку та конвалій, мелодійними трелями птахів. Часом здається, що такі чудові дні дарує нам природа як компенсацію за той безлад, беззаконня та несправедливість, що відбуваються в нашій країні», - сказала Людмила Савченко в прямому ефірі Національного радіо. - Незрозуміло, як можна не любити цей райський куточок на землі, цю країну, український народ, щоб так знущатися з нього

 

Керівництво гідрометцентру поки не коментує ситуацію, але «Українська правда» цитує саму Людмилу Савченко, яка заявила, що наперед розуміла наслідки свого критичного виступу в ефірі і була готова до усунення від прямих ефірів:

 

«Я зробила те, що зробила. У мене був такий настрій, я так думала, це мої переконання. Вони не змінилися. Я сама думала, що більше виходити в ефір не буду.»

Перший заступник генерального директора Національного радіо Роман Чайковський підтвердив «Українській правді», що прогнози погоди більше не виходитимуть в прямому ефірі. На його думку, якщо людина розповідає про погоду, то вона повинна оперативно, кваліфіковано, якісно і дотепно розповідати про погоду, а тема, яку підняла Людмила Савченко, не варта уваги.

 

«Неадекватна реакція»?

 

Керівник Інституту масової інформації Вікторія Сюмар заявила Бі-Бі-Сі, що коментар начальника відділу метеорологічних прогнозів справді не надто стосувався справи, і був оціночним. Але водночас вона вважає реакцію Національного радіо неадекватною.

 

«На жаль ця реакція засвідчує наявність в країні цензури і тиску. Або, принаймні, самоцензури, яка вже стала нормою для редакцій, особливо державних та комунальних засобів масової інформації.»

 

Вікорія Сюмар вважає, що реакція на подібну ситуацію два роки тому була б зовсім іншою.

 

Минулого року генеральним директором Національної радіокомпанії України призначили колишнього прес-секретаря Віктора Януковича Тараса Аврахова.

 

Бі-бі-сі 

Фото - Бі-бі-сі 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Бі-бі-сі
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23411
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду