ГПУ порушила кримінальну справу проти кінематографістів

11 Травня 2011
14093
11 Травня 2011
15:29

ГПУ порушила кримінальну справу проти кінематографістів

14093
ГПУ порушила кримінальну справу проти кінематографістів

Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти службових осіб Державної служби кінематографії. Як зазначається у повідомленні прес-служби ГПУ, встановлено, що у 2006 році Міністерство культури і туризму України та Державна служба кінематографії уклали договір з приватним підприємством щодо виробництва фільму на умовах державного замовлення.

 

Держкіно перерахувало кошти у сумі 7 млн грн.

 

«Перевіркою фактичних витрат підприємства встановлено, що ним на виконання вищевказаного договору укладено угоди про надання послуг на загальну суму понад 5 мільйонів гривень з двома товариствами з ознаками фіктивності», - йдеться у повідомленні.

 

Таким чином, вважають у ГПУ, через неналежне виконання службовими особами Держкіно та Мінкультури обов'язків щодо контролю виконання договору державі було нанесено збитків у сумі понад 5 млн грн.

 

Нагадаємо, Держслужбу кінематографії Мінкультури від моменту створення 2006-го по 2010 рік очолювала Ганна Чміль.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14093
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду