Москаль заявляє про збільшення кількості злочинів проти працівників ЗМІ

10 Травня 2011
8775
10 Травня 2011
16:40

Москаль заявляє про збільшення кількості злочинів проти працівників ЗМІ

8775
Москаль заявляє про збільшення кількості злочинів проти працівників ЗМІ

За перший квартал поточного року кількість працівників засобів масової інформації, які потерпіли від злочинів, збільшилася на 242,9% у порівнянні з аналогічним періодом 2010 року. Про це повідомляє прес-служба народного депутата Геннадія Москаля, першого заступника голови парламентського Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією.

 

Водночас кількість потерпілих від злочинів депутатів усіх рівнів зросла на 72,7%, лікарів - на 50,6%, пенсіонерів - на 37,3%, іноземців - на 85,6%, працівників фінансово-кредитної сфери - на 234,5%, адвокатів - на 133,3%.

 

Загалом за три місяці цього року до органів внутрішніх справ надійшло 762 926 заяв та повідомлень про злочини, що на 14,3 % більше, ніж за аналогічний період минулого року. Із них у порушенні кримінальної справи відмовлено в 518 735 випадках, що на 19,3 % більше, ніж за аналогічний період минулого року. В першу чергу це пояснюється тим, що держава збільшила поріг дозволеної суми крадіжки: якщо сума вкраденого менше 94 грн. 10 коп., то за такий злочин настає тільки адміністративна відповідальність.

 

Як писала ТК, у 2010 році, за даними Геннадія Москаля, кількість злочинів проти працівників ЗМІ зросла майже втричі. У 2010 році було скоєно 159 злочинів проти представників медіа, тоді як у 2009-му - 60 злочинів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8775
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду