Янукович офіційно пропонує провести Всесвітній газетний конгрес у Києві

7 Травня 2011
15683
7 Травня 2011
13:51

Янукович офіційно пропонує провести Всесвітній газетний конгрес у Києві

15683
Янукович офіційно пропонує провести Всесвітній газетний конгрес у Києві

Президент України Віктор Янукович надіслав офіційного листа керівництву Всесвітньої асоціації видавців газет та новин з пропозицією провести Всесвітній газетний конгрес і Всесвітній форум редакторів у 2012 році в Києві. Про це йдеться на сайті глави держави.

 

Як писала ТК, вперше ця ініціатива була озвучена Віктором Януковичем у жовтні 2010 року під час зустрічі з генеральним директором організації Крістофом Ріссом. Тоді ж президент Всесвіньої газетної асоцації (WAN-IFRA) Гевін О'Pеллі заявив, що запрошення від президента України буде розглянуто наглядовою радою протягом кількох наступних місяців.

 

Віктор Янукович переконаний, що проведення в Києві форуму та конгресу сприятиме подальшому розвитку свободи слова, у тому числі національних медіа: «Проведення цих заходів у Києві є важливим кроком для України у європейському поступі. Це ще раз підтвердить вибір України як держави, яка прагне укріплення демократичних цінностей, серед яких свобода слова та преси - невід'ємна складова», - йдеться у листі. Президент вважає, що Київ матиме усі можливості забезпечити проведення такого масштабного заходу.

 

Довідка:

 

Всесвітня асоціація видавців газет та новин (WAN-IFRA) є некомерційною, недержавною організацією, яка створена в 2009 році в результаті злиття двох організацій: Всесвітньої асоціації газет (World Association of Newspapers) та  IFRA, дослідницької та сервісної організації видавничої галузі. Ці дві організації мають 110-літню історію представництва світової преси. Зараз Асоціація представляє понад 18 тисяч видань, 15 тисяч сайтів і понад 3 тисячі компаній у більш як 120 країнах світу. Всесвітня асоціація видавців газет та новин має статус офіційного консультанта, який представляє інтереси газетної індустрії в ЮНЕСКО, ООН і в Раді Європи. Один із напрямів діяльності - захист та просування економічної незалежності газет як необхідної умови для цієї свободи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15683
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду