Україна і Франція в Каннах підпишуть угоду про спільне кіновиробництво

5 Травня 2011
9161
5 Травня 2011
18:53

Україна і Франція в Каннах підпишуть угоду про спільне кіновиробництво

9161
Україна і Франція в Каннах підпишуть угоду про спільне кіновиробництво

Міністр культури України Михайло Кулиняк і його французький колега Фредерік Міттеран під час Каннського кінофестивалю підпишуть угоду про спільне кіновиробництво між Україною і Францією. Про це на прес-конференції 5 травня повідомила глава Державної агенції з питань кінематографії Катерина Копилова, передає «Інтерфакс-Україна».

 

«Цього року вперше в історії незалежної України буде підписана двостороння угода про спільне (кінематографічне) виробництво між двома країнами - Україною і Францією», - сказала вона.

 

За словами пані Копилової, підписання угоди відбудеться 14 травня в Каннах, термін її дії - два роки. Автоматична пролонгація договору можлива, якщо протягом двох років не будуть порушуватися його умови. Пані Копилова відзначила, що українська сторона приділила особливу увагу в угоді розділу про кінематографічну освіту.

 

Президент Української кінофундації Андрій Халпахчі повідомив, що на Каннському кінофестивалі будуть представлені 9 українських короткометражних фільмів, однак повнометражні стрічки українського виробництва в конкурсі представлені не будуть.

 

В Українському національному павільйоні в рамках Каннського кінофестивалю 11-21 травня відбудеться презентація фільмів, об'єднаних під назвою «Нове українське кіно».

 

Також на Каннському кіноринку відбудеться презентація двох українських проектів: фільму Rock'n'ball і кіноальманаху «Закохані в Київ», який буде складатися з 9 короткометражок (аналогічно фільмам «Париж, я люблю тебе», «Нью-Йорк, я люблю тебе», «Москва, я люблю тебе»), повідомив пан Халпахчі.

 

За його словами, робота Українського національного павільйону, представленого Держагенцією з питань кінематографії спільно з Українською кінофундацією на Каннському кінофестивалі, коштуватиме 50 тис. євро.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9161
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду