detector.media
05.05.2011 18:53
Україна і Франція в Каннах підпишуть угоду про спільне кіновиробництво

Міністр культури України Михайло Кулиняк і його французький колега Фредерік Міттеран під час Каннського кінофестивалю підпишуть угоду про спільне кіновиробництво між Україною і Францією. Про це на прес-конференції 5 травня повідомила глава Державної агенції з питань кінематографії Катерина Копилова, передає «Інтерфакс-Україна».

 

«Цього року вперше в історії незалежної України буде підписана двостороння угода про спільне (кінематографічне) виробництво між двома країнами - Україною і Францією», - сказала вона.

 

За словами пані Копилової, підписання угоди відбудеться 14 травня в Каннах, термін її дії - два роки. Автоматична пролонгація договору можлива, якщо протягом двох років не будуть порушуватися його умови. Пані Копилова відзначила, що українська сторона приділила особливу увагу в угоді розділу про кінематографічну освіту.

 

Президент Української кінофундації Андрій Халпахчі повідомив, що на Каннському кінофестивалі будуть представлені 9 українських короткометражних фільмів, однак повнометражні стрічки українського виробництва в конкурсі представлені не будуть.

 

В Українському національному павільйоні в рамках Каннського кінофестивалю 11-21 травня відбудеться презентація фільмів, об'єднаних під назвою «Нове українське кіно».

 

Також на Каннському кіноринку відбудеться презентація двох українських проектів: фільму Rock'n'ball і кіноальманаху «Закохані в Київ», який буде складатися з 9 короткометражок (аналогічно фільмам «Париж, я люблю тебе», «Нью-Йорк, я люблю тебе», «Москва, я люблю тебе»), повідомив пан Халпахчі.

 

За його словами, робота Українського національного павільйону, представленого Держагенцією з питань кінематографії спільно з Українською кінофундацією на Каннському кінофестивалі, коштуватиме 50 тис. євро.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY