Український журналіст Хрієнко порушив правила внутрішніх переміщень на Чукотці

28 Квітня 2011
28997
28 Квітня 2011
09:07

Український журналіст Хрієнко порушив правила внутрішніх переміщень на Чукотці

28997
Український журналіст Хрієнко порушив правила внутрішніх переміщень на Чукотці

Українському журналісту Миколі Хрієнку було заборонено в'їзд до Росії за порушення правил перебування під час попереднього відвідання цієї країни. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на інформоване джерело.

 

«Хрієнко порушив чинні у РФ внутрішні правила переміщення територією Росії під час його попередніх відвідувань. Йдеться про Чукотку», - сказав співрозмовник агентства.

 

Він наголосив, що ситуація, що склалася, не має ніякого відношення до «чорних списків» і політики. «Це питання стосується суто адміністративних норм, які існують у РФ», - відзначив він.

 

Як повідомляла ТК, заслуженого журналіста України, учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Миколу Хрієнка не впустили на територію Російської Федерації. Він їхав до Москви для підготовки матеріалу для газети «День» з траурного мітингу на чорнобильському меморіалі на Митинському кладовищі.

 

МЗС України очікує відповіді Росії щодо інциденту.

 

Нагадаємо, Микола Хрієнко - автор і виконавець проекту «Українці за Уралом», який тривав з 2004 по 2010 рік і мав на меті дослідити життя українців за походженням у Росії. Проект широко висвітлювався в українській та російській пресі. Газета «День» опублікувала близько десяти матеріалів за результатами проекту. Микола Хрієнко визнаний «людиною року-2010» за версією «Дня».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28997
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду