Ющенко: Янукович не зацікавлений у маніпуляціях довкола справи проти Кучми

22 Квітня 2011
12788
22 Квітня 2011
10:48

Ющенко: Янукович не зацікавлений у маніпуляціях довкола справи проти Кучми

12788
Ющенко: Янукович не зацікавлений у маніпуляціях довкола справи проти Кучми

Третій президент України Віктор Ющенко переконаний, що Віктор Янукович не зацікавлений у маніпуляціях довкола справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Про це він зазначив в інтерв'ю «5-го каналу», повідомляє прес-служба.

 

«Чи зацікавлений Президент сьогодні у якихось маніпуляціях (довкола справи Кучми - ред.) - малоймовірно», - сказав пан Ющенко. За його словами, якщо у Віктора Януковича і є мотивація для захисту Леоніда Кучми, то він не вдаватиметься до неї, бо це дуже ризиковано для його політичної кар'єри і для усієї влади.

 

«У нього (президента Януковича) можуть бути аргументи, бо Кучма - це та людина, яка його політично зробила і привела до влади, і тут треба коректним бути, принаймні», - зазначив екс-президент.

 

Версію про те, що справа проти Кучми ініційована владою для того, щоб отримати статки Віктора Пінчука, пан Ющенко відкидає: «Хтось каже, що є зазіхання на канали і активи Пінчука, що морально може бути, але я не уявляю це фізично. Наприклад, через 2-3 роки переходять активи Пінчука до когось з оточення Януковича. Ви уявляєте, яку ціну треба заплатить? Морально, я маю на увазі. Взагалі, як вийти на люди і пояснити, що ж трапилось. Тут шкура вичинки не варта».

 

Окрім цього Віктор Ющенко вважає, що політична фаза цієї справи ще попереду. «Арешт генерала Пукача привів до того, що політична  фаза слідства ще відбудеться, і ми це побачимо», - додав він.

 

Нагадаємо, 21 березня Генеральна прокуратура порушила  кримінальну справу проти президента України (1994-2005 роки) Леоніда Кучми у справі вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе. За словами заступника генпрокурора Рената Кузьміна, Леонід Кучма підозрюється у причетності до вбивства Георгія Ґонґадзе і незаконних діях проти журналіста Олексія Подольського.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12788
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду