detector.media
22.04.2011 10:48
Ющенко: Янукович не зацікавлений у маніпуляціях довкола справи проти Кучми

Третій президент України Віктор Ющенко переконаний, що Віктор Янукович не зацікавлений у маніпуляціях довкола справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Про це він зазначив в інтерв'ю «5-го каналу», повідомляє прес-служба.

 

«Чи зацікавлений Президент сьогодні у якихось маніпуляціях (довкола справи Кучми - ред.) - малоймовірно», - сказав пан Ющенко. За його словами, якщо у Віктора Януковича і є мотивація для захисту Леоніда Кучми, то він не вдаватиметься до неї, бо це дуже ризиковано для його політичної кар'єри і для усієї влади.

 

«У нього (президента Януковича) можуть бути аргументи, бо Кучма - це та людина, яка його політично зробила і привела до влади, і тут треба коректним бути, принаймні», - зазначив екс-президент.

 

Версію про те, що справа проти Кучми ініційована владою для того, щоб отримати статки Віктора Пінчука, пан Ющенко відкидає: «Хтось каже, що є зазіхання на канали і активи Пінчука, що морально може бути, але я не уявляю це фізично. Наприклад, через 2-3 роки переходять активи Пінчука до когось з оточення Януковича. Ви уявляєте, яку ціну треба заплатить? Морально, я маю на увазі. Взагалі, як вийти на люди і пояснити, що ж трапилось. Тут шкура вичинки не варта».

 

Окрім цього Віктор Ющенко вважає, що політична фаза цієї справи ще попереду. «Арешт генерала Пукача привів до того, що політична  фаза слідства ще відбудеться, і ми це побачимо», - додав він.

 

Нагадаємо, 21 березня Генеральна прокуратура порушила  кримінальну справу проти президента України (1994-2005 роки) Леоніда Кучми у справі вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе. За словами заступника генпрокурора Рената Кузьміна, Леонід Кучма підозрюється у причетності до вбивства Георгія Ґонґадзе і незаконних діях проти журналіста Олексія Подольського.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY