«1+1» зняв документальний фільм «Чорнобиль. Загублений світ»

21 Квітня 2011
22629
21 Квітня 2011
10:38

«1+1» зняв документальний фільм «Чорнобиль. Загублений світ»

22629
«1+1» зняв документальний фільм «Чорнобиль. Загублений світ»

22 квітня о 20:00 в ефір «1+1» вийде документальний фільм «Чорнобиль. Загублений світ», знятий каналом спеціально до 25-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС. Про це повідомляється на сайті «1+1».

 

Як зазначається, фільм знятий групою документалістів, які присвятили не один рік вивченню теми аварії на ЧАЕС. У його основу лягли матеріали офіційних і незалежних розслідувань, експертні висновки спеціальної держкомісії, секретні рішення Політбюро ЦК КПРС і свідчення людей, які перебували на блочному щиті управління № 4 вночі 26 квітня 1986 року. У картину увійшли архівні кадри, спогади ліквідаторів трагедії, а також повна відеореконструкція трагедії.

 

«Ми як документалісти ставили перед собою завдання - відтворити події, що передували вибуху, - говорить автор фільму Євген Васильченко. - І розповісти правду про ключові етапи ліквідації - моторошну, шокуючу. Образно кажучи, ми працювали, як реставратори - крок за кроком відновлюючи картину чорнобильської трагедії до найменших деталей».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22629
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду