Державні ТРК покажуть засекречені відеоматеріали про Чорнобиль

14 Квітня 2011
11058
14 Квітня 2011
15:30

Державні ТРК покажуть засекречені відеоматеріали про Чорнобиль

11058
Державні ТРК покажуть засекречені відеоматеріали про Чорнобиль

До 25-ї річниці Чорнобильської трагедії усі державні телерадіокомпанії підготували спецпроекти. Зокрема, серію документальних фільмів покажуть телеканали «Культура», Київська державна регіональна ТРК та «Всесвітня служба УТР». Про це повідомив голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Юрій Плаксюк на прес-конференції «Нові проекти державних телекомпаній до 25-х роковин Чорнобильської трагедії» 14 березня.

 

За його словами, у стрічках використано відео- та аудіоматеріали, які в радянські часи маркувалися поміткою «тільки для службового використання» і не були знищені, незважаючи на відповідний наказ.

 

Юрій Плаксюк, зазначив, що у фондах державних телерадіокомпаній багато подібного документального матеріалу. Він і надалі досліджуватиметься, і з часом з\'являться нові фільми, присвячені Чорнобильській трагедії.

 

Телеканал «Культура» транслюватиме документальну стрічку режисера Леоніда Мажука «Чорнобильський час», присвячену експедиції у чорнобильську зону. Культурні втрати для цього фільму досліджувала Ліна Костенко. Показ ще одного фільму цього ж режисера -«Чорнобильський час триває», що його також хотіли презентувати 26 квітня, - переноситься на невизначений час, оскільки було вирішено висвітлити в ньому події у Японії.

 

Київська державна регіональна ТРК готує близько 30 матеріалів про учасників ліквідації аварії з усієї України - медиків, вчених, політологів, соціологів. А в прямому ефірі програми «Київський форум» відбудеться соціальне «неток-шоу» про Чорнобиль та його наслідки для громадян України. Для участі запрошені директор Наукового центру радіаційної медицини АМНУ Володимир Бебешко, фахівці радіаційної медицини Росії, учасники ліквідації аварії, інваліди-чорнобильці та члени їх сімей, а також журналісти, що висвітлювали подію 25 років тому.

 

«Всесвітня служба УТР» вже транслює кілька проектів, присвячених трагедії: «Чорнобиль. 25 років потому» про долю ліквідаторів, «Цілком таємно» про спеціалізований батальйон ЧАЕС, «Мічені атомом» про дітей, народжених невдовзі після аварії.

 

Водночас Перший національний прес-релізом повідомив, що у вівторок, 19 квітня, о 15:00 та о 17:20 покаже Київський саміт з питань безпечного інноваційного використання ядерної енергії за участі президента Віктора Януковича.

 

У середу, 20 квітня, о 15:00 та о 17:10 він транслюватиме Міжнародну науково-практичну конференцію «25 років Чорнобильської катастрофи. Безпека майбутнього».

 

Валентина Макогонова, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11058
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду