Фільм Максіма Буйніцкі здобув гран-прі онлайн-кінофестивалю PutItOn Picture Show

20 Квітня 2011
18476
20 Квітня 2011
10:38

Фільм Максіма Буйніцкі здобув гран-прі онлайн-кінофестивалю PutItOn Picture Show

18476
Режисер отримав стипендію на навчання у Нью-Йоркській кіноакадемії
Фільм Максіма Буйніцкі здобув гран-прі онлайн-кінофестивалю PutItOn Picture Show

У квітні члени журі другого Міжнародного онлайн-кінофестивалю PutItOn Picture Show визначилися з переможцями. Тріумфатором стала ігрова стрічка «Перешкода» Максіма Буйніцкі, створена за мотивами твору Даніїла Хармса. Режисер отримає стипендію у розмірі $5 тис. для навчання в кіноакадемії Нью-Йорка (New York Film Academy).

 

Раніше, у серпні 2008 року, картина здобула два Гран-прі кінофестивалю «Кінолев». Також «Перешкода» увійшла  до збірки «Українська сучасна панорама», яку Українська кінофундація у лютому представила на «Берлінале-2011».

 

 

 

Онлайн-кінофестиваль The PutItOn Picture Show розпочав роботу в мережі 2010 року за підтримки Нью-Йоркскої кіноакадемії та порталу PutItOn.com. За правилами конкурсу, приймаються будь-які записи, окрім непристойних і таких, що містять сцени насильства та ненависті.

 

Минулого року конкурс проводився у трьох номінаціях: «Найкращий художній фільм», «Найкращий короткометражний фільм» і «Найкраща акторська робота».

 

Цього року члени журі з-поміж учасників кіногалузі США, членів Нью-Йоркської кіно академії та представників PutItOn.com оголосили двох переможців. Окрім володаря Гран-прі Максима Буйніцкі це переможець у номінації Runner Up Стівен Айд (Stephen Eidt) з фільмом «Італійські сусіди».

 

Зазначимо, що попередній відбір найкращих стрічок здійснювався за результатами інтернет-голосування.

 

Максім Буйніцкі походить з Бобруйська. У 2004 році його  відрахували з Білоруської державної Академії мистецтв за політичний перфоманс «День Волі» на Жовтневій площі Мінська. Разом з багатьма іншими білоруськими студентами, відрахованими з політичних мотивів, отримав стипендію Єврокомісії, щоб закінчити освіту. У 2007 вступив до Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18476
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Цікавий
4751 дн. тому
А чого це він Максім Буйніцкі і чого не відмінюється? Телекритика жжот! Вітаю Максима Буйницького з перемогою!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду