detector.media
20.04.2011 10:38
Фільм Максіма Буйніцкі здобув гран-прі онлайн-кінофестивалю PutItOn Picture Show
Режисер отримав стипендію на навчання у Нью-Йоркській кіноакадемії

У квітні члени журі другого Міжнародного онлайн-кінофестивалю PutItOn Picture Show визначилися з переможцями. Тріумфатором стала ігрова стрічка «Перешкода» Максіма Буйніцкі, створена за мотивами твору Даніїла Хармса. Режисер отримає стипендію у розмірі $5 тис. для навчання в кіноакадемії Нью-Йорка (New York Film Academy).

 

Раніше, у серпні 2008 року, картина здобула два Гран-прі кінофестивалю «Кінолев». Також «Перешкода» увійшла  до збірки «Українська сучасна панорама», яку Українська кінофундація у лютому представила на «Берлінале-2011».

 

 

 

Онлайн-кінофестиваль The PutItOn Picture Show розпочав роботу в мережі 2010 року за підтримки Нью-Йоркскої кіноакадемії та порталу PutItOn.com. За правилами конкурсу, приймаються будь-які записи, окрім непристойних і таких, що містять сцени насильства та ненависті.

 

Минулого року конкурс проводився у трьох номінаціях: «Найкращий художній фільм», «Найкращий короткометражний фільм» і «Найкраща акторська робота».

 

Цього року члени журі з-поміж учасників кіногалузі США, членів Нью-Йоркської кіно академії та представників PutItOn.com оголосили двох переможців. Окрім володаря Гран-прі Максима Буйніцкі це переможець у номінації Runner Up Стівен Айд (Stephen Eidt) з фільмом «Італійські сусіди».

 

Зазначимо, що попередній відбір найкращих стрічок здійснювався за результатами інтернет-голосування.

 

Максім Буйніцкі походить з Бобруйська. У 2004 році його  відрахували з Білоруської державної Академії мистецтв за політичний перфоманс «День Волі» на Жовтневій площі Мінська. Разом з багатьма іншими білоруськими студентами, відрахованими з політичних мотивів, отримав стипендію Єврокомісії, щоб закінчити освіту. У 2007 вступив до Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY