detector.media
19.04.2011 11:51
У США оголосили лауреатів Пулітцерівської премії

18 квітня в Нью-Йорку оголосили імена лауреатів Пулітцерівської премії - однієї з найпрестижніших нагород у галузі журналістики й літератури в США.

 

Нагороду в номінації «Служіння суспільству» (Public Service) здобула газета Los Angeles Times за розслідування корупції в маленькому каліфорнійському місті Белл, де місцева влада встановила для себе надто високі зарплати. Журналістське розслідування призвело до арештів винних і реформ. На цю нагороду претендували також Bloomberg News і The New York Times.

 

Ще однією нагородою для Los Angeles Times стала перемога фотографа Барбари Девідсон у номінації «Художня фотографія» (Feature Photography).

 

Також дві премії дісталося журналістам The New York Times. У номінації «Міжнародний репортаж» (International Reporting) відзначені Кліффорд Дж. Леві та Еллен Баррі, які писали про систему правосуддя в Росії. У номінації «Коментар» (Commentary) - автор The New York Times Девід Леонхардт, який піднімав у своїх текстах серйозні для Америки питання - від дефіциту федерального бюджету до реформи охорони здоров'я.

 

Премію за видатне розслідування (Investigative Reporting) отримала Пейдж Ст. Джон з видання Sarasota Herald-Tribune за розслідування в галузі страхування майна у Флориді.

 

За майстерність (Explanatory Reporting) відзначені п'ятеро співробітників Milwaukee Journal Sentinel (Марк Джонсон, Кетлін Ґеллегер, Ґері Портер, Лу Солдівар та Елісон Шервуд), які зробили матеріал про застосування генетичних технологій для порятунку життя 4-річного хлопчика за допомогою слів, графіків, відео та інших зображень.

 

За висвітлення місцевих новин премією нагороджені журналісти Chicago Sun-Times (Френк Мейн, Марк Конкол і Джон Дж. Кім) за документальне висвітлення насильства в Чикаго.

 

У номінації «Розкриття національної теми» (National Reporting) перемогли Джесс Ейзінгер і Джейк Бернстейн з бюро журналістських розслідувань ProPublica - за викриття сумнівних угод у діловому центрі Нью-Йорка, на Волл-стріт, які сприяли економічній кризі в країні. Як повідомляє «Медіаграмотність», уперше в історії премії відзначено серію матеріалів, які ніколи не виходили на папері.

 

У номінації «Нарис» (Feature Writing) перемогла Емі Елліс Натт з видання The Star-Ledger за історію про таємниче затоплення рибацького човна в Атлантичному океані, коли потонули шестеро осіб.

 

Пулітцерівську премію за художню критику (Criticism) присудили Себастіану Смі із The Boston Globe, за редакційний коментар (Editorial Writing) - Джозефу Раґо із The Wall Street Journal, за карикатури (Editorial Cartooning) - Майку Кіфу із The Denver Post.

 

А от за новинну фотографію (Breaking News Photography) премія дісталася трьом фотографам The Washington Post - Керол Ґузі, Ніккі Кан і Ріккі Каріоті.

 

Уперше в історії премії журі не змогло визначити переможця в номінації «Видатне подання сенсаційного матеріалу» (Breaking News Reporting). На нагороду претендували колективи Chicago Tribune, The Miami Herald разом з El Nuevo Herald і The Tennessean.

 

У нежурналістських номінаціях були відзначені художня книга (Fiction) A Visit from the Goon Squad Дженніфер Еґан, драматичний твір (Drama) Clybourne Park Брюса Норріса, історична розвідка (History) The Fiery Trial: Abraham Lincoln and American Slavery Еріка Фонера, біографічний твір (Biography) Washington: A Life Рона Чернова, поетична збірка (Poetry) The Best of It: New and Selected Poems Кей Раян, нехудожня книга (General Non-Fiction) The Emperor of All Maladies: A Biography of Cancer Сіддхарти Мухерджи й опера (Music) Madame White Snake Жу Лонга.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY