Колишній заступник головного редактора Kyiv Post запустив інтернет-проект

17 Квітня 2011
14588
17 Квітня 2011
17:37

Колишній заступник головного редактора Kyiv Post запустив інтернет-проект

14588
Колишній заступник головного редактора Kyiv Post запустив інтернет-проект

Журналіст Андрій Черніков та п'ять його колег у квітні запустили сайт Remarker (http://remarker.net/). Проект являє собою добірку коротких повідомлень, які є фабулою найцікавіших статей або останніх новин в інтернеті.

 

«Це новинний сайт, який селекціонує інформацію. Але не агрегатор. Ми не перероблюємо чужі матеріали і не копіпейстимо їх, а даємо анонси новин, статей або блогів, які можуть зацікавити нашу аудиторію. Ми не втомлюємо читача довгим читвом, просто даємо анонси, іноді з ремарками, а під ними посилання (лінки) на оригінальні матеріали», - розповідає Андрій Черніков. Ідея - на одній сторінці зібрати найцікавіші матеріали за день.

 

Сайт моніторить не лише інтернет-видання, а й блоги та «усе, що являє собою інтерес». На ньому поки що немає авторських публікацій, але у подальшому вони можуть з'явитися.

 

Тематика новин - політика, економіка, мистецтво, суспільно важливі події.

 

«Люди у соцмережах кидають друзям посилання на матеріали, які їх зацікавили, іноді зі своїми невеликими коментарями. Можна сказати, ми робимо фактично те ж саме, тільки щодо конкретного, вужчого кола тем», - зауважує пан Черніков.

 

Проект не має власного штату чи офісу: сайт наповнюють ті, хто його створив. Окрім Андрія Чернікова це п'ять інших журналістів.

 

Чи може такий проект зацікавити широку аудиторію та почати приносити гроші - його творці ще сказати не готові. «Поки невідомо, чи буде він цікавий читачам. Тому ми не заявляємо, що успіх гарантований. Час покаже», - говорить Черніков.

 

До жовтня 2010 року Андрій Черніков працював заступником головного редактора Kyiv Post. Зокрема, влітку 2010 року займався запуском сайту Kyiv Post українською та російською мовами. Залишив газету через те, що «не зійшлися характерами з головредом Браяном Боннером». Наразі дописує до різних видань. До Kyiv Post був керівником департаменту нових продуктів видавництва «Фрі медіа Україна» (видавець видань під брендом «Блик»), ще раніше - редактором відділу «Бізнес» журналу «Корреспондент».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14588
Читайте також
19.04.2011 11:58
Мустафа Найем, для «Украинской правды»
33 273
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду