Мердок урегульовує скандал з прослуховуванням телефонів співробітниками News of the World

10 Квітня 2011
16725
10 Квітня 2011
14:06

Мердок урегульовує скандал з прослуховуванням телефонів співробітниками News of the World

16725
Мердок урегульовує скандал з прослуховуванням телефонів співробітниками News of the World

У Британії розгорівся скандал довкола видання News of the World, що належить Руперту Мердоку. Як повідомила The Guardaian, цілий ряд відомих людей - політиків, акторів, музикантів звинуватили представників редакції газети у прослуховування телефонів. Частина з них звернулася до суду. Зокрема, це актриса Сієнна Міллер і колишній міністр культури в уряді Тоні Блера Тесса Джоуелл. За даними британської преси, прослуховуватися могли тисячі телефонів. Двоє журналістів News of the World, Ян Едмондсон і Невілл Терлбек, прийшли з добровільним зізнанням до поліції і були арештовані. 

 

8 квітня керівництво News of the World вибачилось перед своїми «ньюзмейкерами» за втручання у їхнє особисте життя і запропонувало сплатити грошові компенсації. Однак жертви цікавості журналістів налаштовані рішуче. Зокрема, пані Міллер заявила, що не збирається забирати позов із суду.

 

Як пише The Guardian, аби справа не дійшла до суду, Руперт Мердок нині намагається використати свій політичний вплив і зв'язки на найвищому рівні. Про це газета повідомляє, посилаючись на власнк джерело - екс-міністра, який побажав не зазначати своє ім`я. За цією інформацією, Мердок звернувся з проханням про допомогу до екс-прем`єра Великобританії, Гордона Брауна: «Мердок домовився з добрим другом, який, у свою чергу, намагався домовитися про врегулювання ситуації з Брауном». Зокрема, йдеться про політичні нюанси: до суду на News of the World обіцяють подати члени Лейбористської партії, лідером якої Браун був у 2007-2010 роках. Як пише The Guardian, сам екс-прем`єр відмовився прокоментувати цей факт газеті, але не заперечив його. У січні стало відомо, що Браун сам може подати позов, оскільки звернувся до поліції з проханням встановити, чи не прослуховувався його телефон.  

 

Методи роботи News of the World обурили і громадськість, і міністрів Великобританії. Мінінстр праці Ед Мілібенд наполягає, що важливо встановити імена всіх, кому було відомо про «злочинну поведінку» представників News of the World. «Те, про що ми дізналися, є серйозним визнанням зловживань з боку News International. Тепер ми повинні дістатися до суті всіх ознак кримінального поведінки. Ми маємо знати, хто знав про ці дії і коли. Ми також маємо знати, як далеко зайшли організатори таких дій», - сказав Ед Мілібенд.

 

Нагадаємо, незабаром у Британії очікується об`єднання News International та BSkyB.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16725
Читайте також
19.07.2011 18:42
Татьяна Ершова, Lenta.Ru
31 002
13.07.2011 14:41
Татьяна Ершова, Lenta.Ru
23 146
13.07.2011 11:37
Катерина Хінкулова
для «Детектор медіа»
33 736
13.04.2011 10:29
Татьяна Ершова, Lenta.Ru
19 767
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду