Комітет свободи слова підтримав податкові пільги для україномовного радіо

8 Квітня 2011
12437
8 Квітня 2011
12:09

Комітет свободи слова підтримав податкові пільги для україномовного радіо

12437
Нардепи хочуть спочатку відмінити квоти на україномовний продукт у радіоефірі, а потім ввести пільги
Комітет свободи слова підтримав податкові пільги для україномовного радіо

Члени парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації одноголосно підтримали проект закону № 8095 щодо введення пільг для радіомовлення державною мовою, внесений Віктором Уколовим, Оленою Бондаренко, Юрієм Стецем, Андрієм Шевченком та Олександром Абдулліним.

 

За словами  авторів, сьогодні більшість радіоорганізацій в Україні, які мають мовлення у багатьох містах країни, використовують російську мову і російськомовний музичний продукт в обсязі, що перевищує 50% - обмежувальну квоту на використання музики іноземних авторів, встановлену законодавством.

 

Народні депутати вважають, що після ухвалення закону, який скасує такі обмеження, варто запропонувати заохочувальний підхід для підтримки української мови у радіоефірі. Вони пропонують звільнити на 5 років від сплати податку на прибуток та від збору за користування радіочастотним ресурсом радіоорганізації, мовлення яких на 100% здійснюється державною мовою, а частка трансльованих музичних творів українською мовою становить не менше 80%. Перелік таких радіоорганізацій має визначати Національна рада з питань телебачення і радіомовлення. Відповідні доповнення запропоновано внести до ст. 154 і 318 Податкового кодексу.

 

Нагадаємо, члени Комітету з питань свободи слова та інформації вирішили створити робочу групу з підготовки до другого читання проекту № 6342 про відміну 50%-ї квоти на україномовний продукт у радіоефірі. Відразу після ухвалення цього закону народні депутати хочуть прийняти закон про підтримку радіомовлення державною мовою.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12437
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду