detector.media
08.04.2011 12:09
Комітет свободи слова підтримав податкові пільги для україномовного радіо
Нардепи хочуть спочатку відмінити квоти на україномовний продукт у радіоефірі, а потім ввести пільги

Члени парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації одноголосно підтримали проект закону № 8095 щодо введення пільг для радіомовлення державною мовою, внесений Віктором Уколовим, Оленою Бондаренко, Юрієм Стецем, Андрієм Шевченком та Олександром Абдулліним.

 

За словами  авторів, сьогодні більшість радіоорганізацій в Україні, які мають мовлення у багатьох містах країни, використовують російську мову і російськомовний музичний продукт в обсязі, що перевищує 50% - обмежувальну квоту на використання музики іноземних авторів, встановлену законодавством.

 

Народні депутати вважають, що після ухвалення закону, який скасує такі обмеження, варто запропонувати заохочувальний підхід для підтримки української мови у радіоефірі. Вони пропонують звільнити на 5 років від сплати податку на прибуток та від збору за користування радіочастотним ресурсом радіоорганізації, мовлення яких на 100% здійснюється державною мовою, а частка трансльованих музичних творів українською мовою становить не менше 80%. Перелік таких радіоорганізацій має визначати Національна рада з питань телебачення і радіомовлення. Відповідні доповнення запропоновано внести до ст. 154 і 318 Податкового кодексу.

 

Нагадаємо, члени Комітету з питань свободи слова та інформації вирішили створити робочу групу з підготовки до другого читання проекту № 6342 про відміну 50%-ї квоти на україномовний продукт у радіоефірі. Відразу після ухвалення цього закону народні депутати хочуть прийняти закон про підтримку радіомовлення державною мовою.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY