Громадська рада Держкомтелерадіо надала пропозиції щодо введення в дію закону про публічну інформацію

1 Квітня 2011
15277
1 Квітня 2011
18:46

Громадська рада Держкомтелерадіо надала пропозиції щодо введення в дію закону про публічну інформацію

15277
Громадська рада Держкомтелерадіо надала пропозиції щодо введення в дію закону про публічну інформацію

1 квітня громадська рада при Держкомтелерадіо розглянула пропозиції змін, яких потребує законодавство у зв\'язку із ухваленням Закону «Про доступ до публічної інформації». Зокрема, на думку ради, потрібно привести у відповідність закони «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», «Про інформаційні агентства», «Про захист персональних даних», «Про державну таємницю».

 

Члени ради погодилися із пропозицією змінити норму щодо прав та обов\'язків журналіста редакції у законі про пресу. На їхню думку, замість визначення «документ, що засвідчує його належність до друкованого засобу масової інформації» у ч.2 ст. 26 Закону доцільно вживати поняття «документ, що засвідчує його професійну належність», яке міститься у Законі «Про інформацію» і є ширшим, ніж наявне поняття.

 

У законі «Про захист персональних даних» (ч. 4 ст. 5) запропоновано розширити коло осіб, персональні дані яких не належать до інформації з обмеженим доступом. А саме - вважати такими держслужбовців не тільки першої, а й другої категорії.

 

Також рада розглянула проект урядового документу щодо затвердження граничних витрат на копіювання або друк документів, необхідних для відповіді на інформаційний запит. Наявність граничних норм передбачена у ст. 21 Закону «Про доступ до публічної інформації». Члени ради запропонували зобов\'язати запитувача інформації відшкодувати фактичні витрати на копіювання та друк у випадку, якщо задоволення запиту передбачає виготовлення копій документів обсягом понад 10 сторінок.

 

Кошти, які має сплатити запитувач, не повинні перебільшувати 0,05% розміру мінімальної заробітної плати за виготовлення однієї сторінки.

 

Крім того, громадська рада схвалила проект постанови Кабміну «Про Порядок оприлюднення у мережі інтернет публічної інформації, що знаходиться у розпорядженні органів виконавчої влади».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15277
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду