detector.media
01.04.2011 18:46
Громадська рада Держкомтелерадіо надала пропозиції щодо введення в дію закону про публічну інформацію

1 квітня громадська рада при Держкомтелерадіо розглянула пропозиції змін, яких потребує законодавство у зв\'язку із ухваленням Закону «Про доступ до публічної інформації». Зокрема, на думку ради, потрібно привести у відповідність закони «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», «Про інформаційні агентства», «Про захист персональних даних», «Про державну таємницю».

 

Члени ради погодилися із пропозицією змінити норму щодо прав та обов\'язків журналіста редакції у законі про пресу. На їхню думку, замість визначення «документ, що засвідчує його належність до друкованого засобу масової інформації» у ч.2 ст. 26 Закону доцільно вживати поняття «документ, що засвідчує його професійну належність», яке міститься у Законі «Про інформацію» і є ширшим, ніж наявне поняття.

 

У законі «Про захист персональних даних» (ч. 4 ст. 5) запропоновано розширити коло осіб, персональні дані яких не належать до інформації з обмеженим доступом. А саме - вважати такими держслужбовців не тільки першої, а й другої категорії.

 

Також рада розглянула проект урядового документу щодо затвердження граничних витрат на копіювання або друк документів, необхідних для відповіді на інформаційний запит. Наявність граничних норм передбачена у ст. 21 Закону «Про доступ до публічної інформації». Члени ради запропонували зобов\'язати запитувача інформації відшкодувати фактичні витрати на копіювання та друк у випадку, якщо задоволення запиту передбачає виготовлення копій документів обсягом понад 10 сторінок.

 

Кошти, які має сплатити запитувач, не повинні перебільшувати 0,05% розміру мінімальної заробітної плати за виготовлення однієї сторінки.

 

Крім того, громадська рада схвалила проект постанови Кабміну «Про Порядок оприлюднення у мережі інтернет публічної інформації, що знаходиться у розпорядженні органів виконавчої влади».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY