Громадська рада при Держкомтелерадіо розпланувала роботу на 2013 рік

29 Листопада 2012
5209
29 Листопада 2012
13:29

Громадська рада при Держкомтелерадіо розпланувала роботу на 2013 рік

5209
Громадська рада при Держкомтелерадіо розпланувала роботу на 2013 рік

Члени громадської ради при Держкомтелерадіо на черговому засіданні, яке відбулося 29 листопада, обговорили й ухвалили план роботи на 2013 рік.

 

Зокрема вирішено провести щоквартальні, а за потреби - позачергові, засідання ради. Також рада ініціює проведення громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади, ефективності прийняття і виконання такими органами рішень, розгляд та оприлюднення пропозицій щодо вирішення суспільно значущих проблем та антикорупційної експертизи проектів нормативно-правових актів, що видаються Держкомтелерадіо.

 

Члени громадської ради планують наступного року провести низку круглих столів та інтернет-конференцій «Шляхи впровадження суспільного телебачення і радіомовлення», «Оцінка стану реалізації Ініціативи "Партнерство "Відкритий уряд"», «Аналіз процесів і тенденцій, що відбуваються у сфері захисту суспільної моралі» та інші.

 

Також члени ради ухвалили звіт за 2012 рік, який представив присутнім голова громадської ради при Держкомтелерадіо Олександр Човган.

 

Начальник відділу законопроектної роботи Держкомтелерадіо Ганна Красноступ проінформувала членів ради щодо ситуації, що склалася навколо погодження проектів закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення доступу осіб з вадами слуху до інформації» та постанови уряду «Деякі питання забезпечення субтитрування та перекладу на жестову мову офіційних повідомлень, кіно-, відеофільмів, передач і програм».

 

За її словами, згідно з проектами пропонується адаптувати 5% програм на телеканалах усіх форм власності для людей з вадами слуху, у першу чергу - інформаційне мовлення, офіційні повідомлення президента, прем'єр-міністра та голови Верховної Ради. За результатами обговорення, члени громадської ради більшістю голосів підтримали попозицію щодо встановлення 5 % мінімальної частки у загальному обсязі мовлення, адаптованого для сприйняття особами з вадами слуху.

Також громадська рада одноголосно підтримала ініціативу Української асоціації видавців періодичної преси (УАВПП) щодо розробки законопроекту про створення сприятливих умов для відкриття нових точок продажу друкованих періодичних видань.

 

Під час засідання громадської ради директор Центру політичних студій та аналітики Віктор Таран презентував сайт з питань доступу до публічної інформації «Прозора бюрократія» та навчально-методичний посібник «Абетка з доступу до публічної інформації».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5209
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду