Громадська рада рекомендує Нацраді звернути увагу на недобросовісну рекламу на Першому

1 Квітня 2011
23068
1 Квітня 2011
12:10

Громадська рада рекомендує Нацраді звернути увагу на недобросовісну рекламу на Першому

23068
Громадська рада рекомендує Нацраді звернути увагу на недобросовісну рекламу на Першому

Громадська рада при Національній раді з питань телебачення і радіомовлення рекомендує регуляторному органу звернути увагу на недобросовісну рекламу в ефірі Першого національного. А саме - вказати керівництву Національної телекомпанії України на неприпустимість її поширення. Таке рішення громадська рада прийняла на засіданні 31 березня.

 

Також громадська рада рекомендує Нацраді провести моніторинг дотримання законодавства і програмної концепції Національною телекомпанією.

 

Нагадаємо, влітку 2010 року рекламна агенція Oscar Yard Media отримала ексклюзивне право на розміщення PR-сюжетів на Першому національному у спеціальних 10-хвилинних інформаційних блоках (канал називає їх програмами). Один з них - «Хороші новини» - разом з Oscar Yard Media виробляє інформаційне агентство «Інтермедіаконсалтинг» (ІМК). НТКУ запевняє, що проект «Хороші новини» є рекламою, а не джинсою: «Цей проект був чітко відокремлений від інших програм на їх початку і наприкінці за допомогою коментаря ведучого з використанням слова "реклама"».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23068
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду