Сьогодні у Будинку кіно ретроспектива чеського документаліста Мирослава Янека у рамках Docudays UA

28 Березня 2011
20238
28 Березня 2011
10:58

Сьогодні у Будинку кіно ретроспектива чеського документаліста Мирослава Янека у рамках Docudays UA

20238
Сьогодні у Будинку кіно ретроспектива чеського документаліста Мирослава Янека у рамках Docudays UA

У столичному Будинку кіно триває міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

 

Фестиваль відкрився 25 березня показом стрічки німецького режисера Якоба Пройсса «Інший "Челсі": історія з Донецька» (2010). Автор стрічки з 2002 року працював не лише як режисер, а й як позаштатний консультант і спостерігач у міжнародних організаціях, що займаються моніторингом виборів. У 2007-2008 роках був експертом із прав людини в СНД в організації «Репортери без кордонів». У своїй дебютній повнометражній стрічці Якоб Пройсс показав життя простих донеччан та тих, кого вважають господарями регіону.

 

Додатковий показ стрічки відбудеться 29 березня у німецькому посольстві о 18:30. Тих, хто хотів би потрапити на цей показ, просять заздалегідь зареєструватися за телефоном 247 6809 або написати за адресою ku-1001@kiew.diplo.de.

 

Також найближчими днями дивіться на «Детектор медіа» інтерв'ю з Якобом Пройссом.

 

Сьогодні, 28 березня, у Будинку кіно поза конкурсною програмою - ретроспектива знаного чеського документаліста Мирослава Янека, в рамках якої буде показано його фільми «Вєрка» (2005) та «Хачіпе» (2006).

 

29 березня гостем фестивалю стане російський кінематографіст Павєл Костомаров, який представить українські прем'єри двох своїх останніх фільмів - «Я люблю тебе» та «Удвох». Глядачам він відомий насамперед як оператор - отримав на торішньому Берлінському кінофестивалі «Срібного ведмедя» за операторську роботу у фільмі Алєксєя Попогребського «Як я провів цього літа».

 

Стрічка «Я люблю тебе», котру Павєл Костомаров зробив у співавторстві із режисером Алєксандром Расторгуєвим, стала своєрідним експериментом, в процесі якого автори роздали камери звичайним мешканцям Ростова-на-Дону і запропонували фіксувати своє щоденне життя на відео. Після показу відбудеться зустріч з Павлом Костомаровим.

 

Крім цього, у позаконкурсній програмі відбудуться покази найкращих стрічок від фестивалів-партнерів Docudays UA - польських фестивалів Zubroffka та Watch Docs, а також угорського фестивалю документального кіно про права людини Verzio. Покази відбудуться у Гете-інституті в Києві (адресу та час дізнавайтесь тут).

 

31 березня, в останній день фестивалю, будуть оголошені переможці цьогорічного Docudays UA, після чого у Червоному залі Будинку кіно відбудеться показ стрічок-лауреатів.

 

Більше інформації про перебіг фестивалю - на офіційному сайті Docudays UA.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20238
Читайте також
05.04.2011 14:09
Марина Баранівська
26 484
29.03.2011 09:17
Семен Случевський
, для «Детектор медіа»
31 824
23.03.2010 18:00
Ольга Веснянка, «Німецька хвиля»
17 340
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду