Docudays UA приєднався до міжнародної акції «Порожній стілець» на підтримку лауреата Нобелівської премії миру Лю Сяобо

18 Березня 2011
11733
18 Березня 2011
14:52

Docudays UA приєднався до міжнародної акції «Порожній стілець» на підтримку лауреата Нобелівської премії миру Лю Сяобо

11733
Docudays UA приєднався до міжнародної акції «Порожній стілець» на підтримку лауреата Нобелівської премії миру Лю Сяобо

Цьогоріч фестиваль Docudays UA приєднався до міжнародної акції «Порожній стілець» на підтримку китайського правозахисника, лауреата Нобелівської премії миру Лю Сяобо. Про сьогодні це заявили організатори 8-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA під час прес-конференції.

 

«Нагадаю, в грудні минулого року Україна спершу відмовилась взяти участь у церемонії вручення премії лауреату, потрапивши в один ряд з такими одіозними країнами-порушниками прав і свобод, як Китай, Росія, Афганістан, Іран, Сирія, Лівія і так далі. Пізніше під тиском громадськості і міжнародної спільноти Україна все-таки взяла участь у цій церемонії, але іміджу нашої країни було нанесено дуже велику шкоду. Долученням до міжнародної акції "Порожній стілець", яку підтримують багато європейських фестивалів, ми хочемо привернути увагу до цієї помилки оранів державної влади», - заявив Володимир Яворський, виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини та засновник Docudays UA.

 

Фестиваль стартує 25 березня у столичному Будинку кіно фільмом-фаворитом багатьох міжнародних фестивалів «Інший "Челсі": історія з Донецька» німецького режисера Якоба Пройсса. Ведучими церемонії відкриття стануть Єгор Соболєв та Марічка Падалко.

 

До конкурсної програми увійшли 30 фільмів, серед яких тільки один український - «Смак булочки з корицею» режисера Микити Сітдікова, що розповідає історію актриси київського дитячого театру «Теремок», яка змалку мріяла стати акторкою і виїхати зі свого рідного Маріуполя. Поза конкурсом буде також показано документальну стрічку екс-киянина Андрія Загданського «Мій батько Євген».

 

Окрім конкурсного показу, організатори фестивалю запланували чимало особливих подій, серед яких - майстер-клас і ретроспектива стрічок легенди чеської кінодокументалістики Мірослава Янека, спеціальний показ фільму «Серійні убивства в країні Путіна» та зустріч із автором, французькою режисеркою Манон Луазо, українська прем»єра експериментальних фільмів «Я люблю тебе» та «Удвох» російського режисера Павла Костомарова, панорама «Нове кіно Балтії», показ найкращих фільмів фестивалів Verzio (Угорщина), Watch Docs (Польща) та ZubrOFFka (Польща) та багато іншого.

 

Новини фестивалю та цьогорічну програму можна дізнаватися на офіційному сайті Docudays UA .

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11733
Читайте також
05.04.2011 14:09
Марина Баранівська
26 484
29.03.2011 09:17
Семен Случевський
, для «Детектор медіа»
31 824
23.03.2010 18:00
Ольга Веснянка, «Німецька хвиля»
17 340
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду