НТКУ: «Шустер live» відповідає професійним стандартам журналістики

25 Березня 2011
17170
25 Березня 2011
15:00

НТКУ: «Шустер live» відповідає професійним стандартам журналістики

17170
НТКУ: «Шустер live» відповідає професійним стандартам журналістики

Національна телекомпанія України вважає програму «Шустер live» такою, що відповідає професійним стандартам журналістики і редакційному статуту НТКУ. А заяви депутата Держдуми Росії, керівника Інституту країн СНД Костянтина Затуліна та директора філіалу інституту країн СНД в Україні Володимира Корнілова компанія називає такими, що загрожують професійним стандартам журналістики.

 

Таку заяву НТКУ зробила у відповідь на звинувачення представників Інституту країн СНД в антиросійській пропаганді. Звинувачення пролунали у бік Савіка Шустера та його програми «Шустер live» на Першому національному телеканалі.

 

«Безвідносно до державної форми власності програмна і редакційна політика НТКУ визначається вимогами чинного законодавства та професійними стандартами журналістики, на основі яких встановлюються вимоги до створення і поширення інформації в усіх програмах телекомпанії. Згідно з положеннями Конституції України, Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, Законів України «Про телебачення і радіомовлення» і «Про інформацію», а також виходячи з загальноєвропейської практики, НТКУ вбачає своїм головним завданням забезпечення прав громадян на свободу думки і слова, а також відкрите і вільне обговорення суспільних питань. Однією з вимог до діяльності телекомпанії також є збалансована подача інформації - інформаційні редакції НТКУ обов'язково представляють позиції усіх сторін з питань, що викликають тривогу чи занепокоєння в суспільстві», - зазначається у повідомленні НТКУ.

 

«Відносини з Російською Федерацією у соціальній, культурній, економічній сфері є неодмінною і обов'язковою складовою багатьох програм НТКУ і впродовж року ми надаємо слово великій кількості російських політиків, економістів, діячів культури. Ми вважаємо, що заяви російських політиків щодо антиросійського характеру програми «Шустер live» не відповідають дійсності і налаштовані максимально розвивати українсько-російське співробітництво у ввіреній нам сфері», - зазначає генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17170
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Эксперт
4785 дн. тому
Шустер-live самый крутой проект на сегодняшний день.И нечего не него тявкать всяким Шпециалистам.пустьлучше у себя порядок наводят.По оценкам экспертам ситуация с алкоголизмом и наркоманией в России близка к точке невозврата.
альф
4786 дн. тому
слишком дипломатично. но нормально, т.к. было чувство, что не ответят этим *?%??* - ам!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду